Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Un fals călugăr “miruia” cu ulei de salată, iar un „propovăduitor al apocalipsei” îi speria pe oameni că ajung în iad

Publicat 20:56 | 28 oct. 2012 // Mapamond, România, Social // 1.002 vizualizări

Un fals călugăr care încasa donaţii pentru „mirul” dat dintr-o sticlă de ulei de salată, un „propovăduitor al apocalipsei” care împărţea manifeste în care scria că „cei care mănâncă ceafă de porc ajung în iad” şi mai multe persoane care au furat icoane au fost prinşi de agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti pe Dealul Patriarhiei, la târgul organizat de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, relatează Mediafax.

Bărbatul, de 50 de ani, care făcea scandal propăvăduind apocalipsa şi împărţea manifeste în care scria că „cei care mănâncă ceafă de porc vor ajunge în iad” a fost amendat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB).

De asemenea, un fals călugăr a fost îndepărtat din zona Patriarhiei de către agenţii Poliţiei Locale Bucureşti după ce îşi câştigase adepţi împărţind mir dintr-o sticlă de ulei de salată, pentru care primise în schimb donaţii de câteva sute de lei.

Un copil de 14 ani a fost prins când dădea târcoale standului Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu ochii la icoanele sfinţite. El avea rolul de a distrage atenţia călugărilor, în timp ce unchiul său, în vârstă de 52 ani, fura obiectele de cult.
Copilul a spus că a venit la Patriarhie după ce unchiul său l-a ameninţat cu bătaia dacă nu-l ajută să fure.

Zeci de persoane care au furat peste 50 de icoane şi alte obiecte de cult de la standurile târgului organizat de Patriarhia Română cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştiului, au fost prinse de agenţii Poliţiei Locale şi de cei din Patrula Călare, care supraveghează târgul.

Toate obiectele de cult furate au fost returnate proprietarilor.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!