Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Alimente care nu se combină în perioada postului. Reţete recomandate de nutriţionist

Publicat 23:23 | 14 nov. 2012 // Elldorscop, Sănătate, Social // 1.128 vizualizări

Mediafax.ro

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu recomandă, pe perioada Postului Crăciunului, consumul de fructe şi legume locale, care să nu fie însă preparate în ulei, cu exces de sare sau cu pliculeţe cu condimente, scrie Mediafax.

În mod special, nutriţionistul atrage atenţia că nu trebuie combinate cerealele cu laptele de soia.

Lygia Alexandrescu precizează că se poate opta pentru legume locale, de toamnă, adică ultimele roşii şi ultimii ardei graşi, varză etc.

Însă acestea nu trebuie gătite în mult ulei, pentru un gust mai bun, ci la cuptor, la aburi sau pe grătar. Uleiul trebuie adăugat la sfârşit, pentru a nu fi tratat termic.

De asemenea, se recomandă să fie folosit minimul de sare şi sunt contraindicate pliculeţele cu condimente.

La micul dejun, pot fi consumate cerealele integrale în combinaţie cu fructe.

Cerealele nu trebuie combinate nicidecum cu lapte sau iaurt de soia, pentru că astfel s-ar combina carbohidraţi cu proteine, ducând la îngrăşare.

Totodată, trebuie să avem grijă ca cerealele alese să nu conţină adaos de zahăr.
Ar trebui, de asemenea, să consumăm cât mai multă apă în timpul zilei, pentru că altfel cerealele vor duce la constipare, în loc să aibă efectul invers.

Pe perioada Postului ar trebui să se evite fumatul şi consumul de alcool, pentru ca procesul de detoxifiere să fie cât mai eficient.

Nutriţionistul, alături de alţi specialişti, propune şi câteva reţete vegetale, bune pentru menţinerea siluetei:

Borş de legume de toamnă – cu morcov, sfeclă roşie, rădăcini de ţelină, pătrunjel şi păstârnac, dovlecel, ceapă, cartofi, varză, borş şi cimbru.

Pate de vinete cu ardei copt – vinetele şi ardeii copţi se amestecă la robot, se adaugă usturoi zdrobit, ulei şi cimbru, se pot pune şi roşii coapte decojite şi tocate mărunt, pătrunjel sau orice altă plantă aromatică, este foarte gustos în combinaţie cu o pâine integrală.

Vinete umplute cu legume – tăiate pe jumătate şi scobite, date cu sare grunjoasă să-şi lase zeama, umplute cu un amestec din propriul miez, morcov ras, ciuperci şi ceapă călite, date cu pesmet şi pregătite la cuptor, fel care se poate consuma atât cald, cât şi rece.

La 14 noiembrie a început Postului Naşterii Domnului (pe stil nou)

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!