Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Barack Obama l-a invitat pe Mitt Romney la un prânz privat, la Casa Albă

Publicat 04:21 | 29 nov. 2012 // Mapamond // 1.039 vizualizări

Reuters

Preşedintele american Barack Obama l-a invitat pe fostul său adversar în alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, republicanul Mitt Romney, la Casa Albă, la un prânz privat, în ziua de joi, 29 noiembrie, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Prânzul va avea loc în sala de mese privată a preşedintelui, situată lângă Biroul Oval, iar presa nu are acces la eveniment, a precizat Jay Carney, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Această întâlnire riscă să fie percepută ca o probă de către republican, care a crezut, până în ultimul moment, că va obţine victoria în alegerile prezidenţiale, scrie AFP.

Este imposibil să se afle dacă această invitaţie a fost făcută cu scopul de a salva aparenţele, după mai multe luni de campanie dură, sau dacă preşedintele Barack Obama se gândeşte să-i încredinţeze o sarcină republicanului.

Barack Obama s-a angajat să coopereze cu Romney încă din prima sa conferinţă de presă susţinută în calitate de preşedinte reales:
„Există anumite aspecte din cariera guvernatorului Romney care ar putea să fie utile. (…) În cursul campaniei el a prezentat idei cu care sunt de acord. Va fi interesant să vorbesc cu el despre aceste subiecte.”.

Mitt Romney s-a arătat conciliant imediat după înfrângere. Însă, într-o conferinţă telefonică, el l-a acuzat pe Barack Obama că a obţinut victoria cu ajutorul unor „cadouri” oferite alegătorilor.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!