Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Biserica Anglicană va avea femei-episcop, declară noul lider al confesiunii

Publicat 22:21 | 22 nov. 2012 // Mapamond // 804 vizualizări

Noul lider spiritual al confesiunii anglicane, Justin Welby, a declarat joi, 22 noiembrie, la Abuja (Nigeria) că instituţia va include în cele din urmă femei-episcop, în pofida respingerii acestei măsuri în cadrul sinodului din 20 noiembrie de la Londra, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Justin Welby, fost director al unei companii petroliere, va prelua funcţia de arhiepiscop de Canterbury şi de lider spiritual al anglicanilor din întreaga lume în luna decembrie 2012, înlocuindu-l pe Rowan Williams.

Femei anglicane au fost deja hirotonite episcopi în SUA, Australia, Canada, iar la sfârşitul acestei săptămâni, pentru prima dată, vor fi hirotonite în Africa.

În Anglia există aproximativ 4.000 de femei-preot, care oficiază slujbe în biserică.

“Este clar că femeile vor deveni episcopi în cadrul Bisericii Anglicane (…), nu există nicio îndoială în această privinţă”, a declarat pentru presă Justin Welby. (foto)

El participă, alături de fostul premier britanic Tony Blair, la o conferinţă în capitala nigeriană pe tema îmbunătăţirii relaţiilor dintre musulmani şi creştini în această ţară.

Biserica Anglicană, reunită la 22 noiembrie în sinod la Londra, s-a pronunţat împotriva hirotonirii femeilor episcop, cu prilejul unui vot extrem de strâns asupra acestui subiect controversat, care îi divide de mai mulţi ani pe anglicanii tradiţionalişti şi cei liberali.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!