Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Chişinăuenii preferă să aibă caloriferele reci

Publicat 12:54 | 06 nov. 2012 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 1.008 vizualizări

eco.md

Deşi sezonul de încălzire a început acum o săptămână, caloriferele din majoritatea blocurilor din Chişinău sunt reci şi ziua, şi noaptea. Aceasta, deoarece locatarii care doresc să facă economii i-au convins pe gestionarii blocurilor că încă mai este suficient de cald şi nu e nevoie să primească agentul termic de la “Termocom”.

În această situaţie, cei care aleg să folosească reşouri electrice pentru a-şi încălzi apartamentul cheltuie mai mult decât costă agentul termic. În plus, numărul adulţilor şi copiilor cu răceli şi viroze provocate de temperaturile scăzute este în creştere de câteva săptămâni, iar boala, pe lângă suferinţă, implică noi cheltuieli.
În ultima săptămână a lunii octombrie, în Chişinău au fost înregistrate 1.800 de cazuri noi de viroze, 1.200 dintre cei bolnavi fiind copii, potrivit informaţiilor Direcţiei sănătate.

“Chişinăuenii refuză să primească agentul termic în apartamente. Până scad temperaturile, “Termocom”-ul activează la capacitate minimă, iar agentul termic este mai mult plimbat prin sistem, decât furnizat chişinăuenilor. Gestionarii au blocat căldura la bloc”, relatează şi TV7.

“Termocom” livrează chişinăuenilor agentul termic la tariful de 987 de lei pentru o gigacalorie.
Agentul termic a fost furnizat consumatorilor care şi-au onorat plăţile în volum de 90 la sută, iar pe “lista neagră” a “Termocom” se află aproximativ 700 de blocuri.
Primăria Chişinău, la fel ca în anii precedenţi, oferă compensaţii în mărime de 40 la sută din costul facturii la încălzire familiilor cu venituri mici.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!