Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cinci spioni francezi cu paraşută, lansaţi deasupra României, au fost bătuţi măr în Bulgaria!

Publicat 23:17 | 01 nov. 2012 // Mapamond // 1.251 vizualizări

Jurnalul.ro: Atacaţi de săteni în Bulgaria, cei cinci agenţi DGSE aveau asupra lor inclusiv hărţi hărţi militare detaliate ale unor zone din Bulgaria şi România

jurnalul.ro

Un incident foarte straniu care a avut loc în regiunea Plevna (nordul Bulgariei) a fost făcut public de poliţie cu câteva zile întârziere, după cum relatează presa bulgară.

În noaptea de 15 spre 16 octombrie, pe câmpul din apropierea satului Koilovţi din apropiere de Plevna a avut loc o adevărată bătaie între trei localnici şi cinci cetăţeni străini, dintre care doi susţineau că au aterizat acolo după ce au sărit cu paraşutele deasupra României.

Incidentul straniu a avut loc în noaptea de 15 spre 16 octombrie în regiunea Plevna. Autorităţile bulgare au fost foarte rezervate în declaraţii ori de câte ori au fost întrebate de presă sau de reprezentanţii partidelor de opoziţie despre cele întâmplate.

Presa franceză aruncă bomba

Bomba vine abia azi, de la presa franceză, mai exact cotidianul “Le Point”, care anunţă că paraşutiştii sunt angajaţi ai Direcţiei Generale pentru Securitatea Externă din Franţa (DGSE).

Iniţial s-a afirmat că cei implicaţi în incident sunt turişti, dar de fapt sunt militari francezi care se antrenau în Bulgaria. Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a refuzat să comenteze cazul, pe motiv că nu este semnificativ.

Dar ce s-a întâmplat mai exact în noaptea de 15 spre 16 octombrie în apropiere de Plevna, se întreabă “Le Point”?
Surprinşi în plină noapte într-un vehicul de teren şi confundaţi cu nişte hoţi, cei cinci au fost luaţi la bătaie de trei săteni, dintre care unul era înarmat şi chiar a făcut uz de armă.
Doi dintre francezi au fost răniţi la picioare, unul are nasul spart şi alţi doi au reuşit să scape teferi, pentru că au fugit de la locul faptei.
Localnicii au chemat salvarea, care i-a transportat pe cei trei răniţi la spitalul din Plevna.

„Turism”, „sporturi extreme”

Poliţia bulgară a anunţat că cei cinci străini sunt turişti francezi, amatori de salturi extreme cu paraşuta. Doi dintre ei ar fi sărit dintr-un un avion ce zbura deasupra teritoriului României, în timp ce ceilalţi trei au intrat în Bulgaria prin aeroportul din Sofia, au închiriat o maşină şi au venit să-şi recupereze prietenii.

Localnicii au refuzat însă să creadă versiunea oficială a autorităţilor. Ei au declarat presei că cei doi străini care nu au fost răniţi şi nu au fost duşi la spital cu ambulanţa au fugit şi nu s-au prezentat la poliţie nici până acum.

Satul în care au aterizat cei doi se află la 40 de kilometri distanţă de Dunăre şi de frontiera bulgaro-română.
Mai mult, poliţiştii au depistat pe câmp câteva rucsacuri cu latopuri, hărţi militare detaliate ale unor zone din Bulgaria şi România, echipamente ultramoderne pentru paraşutism, alpinism şi alte sporturi extreme, precum scufundările.

Încă de la început localnicii susţineau ca străinii sunt spioni sau chiar terorişti care se pregăteau să atace centrala nucleară de la Kozlodui sau combinatul chimic de la Turnu Măgurele.

Sursa: Jurnalul.ro (continuarea articolului)

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!