Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Deputatul PL Valeriu Nemerenco şi-a depus mandatul

Publicat 19:11 | 16 nov. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.203 vizualizări

Deputatul Partidului Liberal (PL) Valeriu Nemerenco şi-a depus demisia vineri, 16 noiembrie, alegând să-şi exercite mai departe funcţia de pretor al Sectorului Buiucani din Chişinău.

Conform procedurii legale, Parlamentul a acceptat demisia prin vot.

Comuniştii, care şi-au exprimat şi anterior indignarea că Valeriu Nemerenco ar fi deţinut două funcţii, s-au declarat nemulţumiţi în şedinţa de vineri că parlamentarul PL şi-a depus demisia abia acum.

Preşedintele Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, Victor Popa (PL), a explicat că Valeriu Nemerenco n-a deţinut două funcţii, deoarece a fost suspendat din cea de pretor în perioada în care deţinea mandatul de deputat.

Valeriu Nemerenco a preluat mandatul, validat de Curtea Constituţională la 30 decembrie 2011, de la fostul deputat PL Vlad Lupan, numit ambasador, reprezentant permanent al Republicii Moldova la ONU.

Comisia Electorală Centrală va anunţa în termen de 10 zile cine va prelua mandatul depus de Valeriu Nemerenco. Următorul candidat pentru un loc în Parlament pe lista electorală a PL este Ion Apostol, profesor, născut în 1962, în Chişinău.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!