Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ingress – un nou joc prin care Google va prelua controlul asupra realităţii

Publicat 14:45 | 16 nov. 2012 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.269 vizualizări

În ultimele săptămâni, câteva mesaje criptice strecurate pe mai multe site-uri web sugerau că Google se pregăteşte să lanseze un proiect misterios.

Zvonurile au fost confirmate: Ingress este numele îndrăzneţului proiect Google, ce constă într-un joc de tip „alternate reality” ce urmează să transforme modul în care privim lumea din jurul nostru.

Jucătorii vor participa la misiuni în lumea reală, călătorind la „portaluri” care vor fi amplasate în locuri publice

Ingress este un joc SF la care poate participa orice posesor al unui telefon cu sistem de operare Android. Aspectul inedit al jocului este faptul că pentru a participa la joc utilizatorii trebuie să călătorească în lumea reală.

Proiectul a fost testat de angajaţii Google în ultimele şase luni, urmând să devină în scurt timp accesibil publicului larg. Momentan, jocul este în faza beta, iar doritorii se pot înscrie pe lista de aşteptare pe site-ul Ingress.

Scopul jocului Ingress este de a face oamenii să se plimbe în lumea înconjurătoare pentru a o vedea cu ochi noi şi, totodată, pentru a obţine beneficiile activităţii fizice.

Pentru a putea juca, utilizatorii jocului au nevoie de „energie virtuală”, resursă pe care o pot genera plimbându-se prin oraş şi colectând unităţi de „XM”.

Apoi, aceştia pot consuma energia participând la misiuni în lumea reală, călătorind la „portaluri” care vor fi amplasate în locuri publice, precum muzee, biblioteci şi alte locuri de acest tip.

„Conceptul se asemănă cu World of Warcraft, unde toată lumea de pe glob joacă acelaşi joc”, a explicat Hanke.

Participanţii la joc pot aparţine uneia din cele două echipe: „The Enlightened”, reprezentanţii puterii, sau „The Resistance”, cei care luptă împotriva puterii.

La acest joc poate participa orice persoană de pe glob, cu menţiunea că zonele cu o densitate mai mare a populaţiei vor prezenta o competiţie mai mare pentru resurse.

Activitatea fizică în afara locuinţei este o componentă importantă a jocului. „Practic, eşti ca un şoarece într-un labirint pe telefon”, a spus Hanke. Odată ajunşi acasă, participanţii pot revedea pe computer distanţele parcurse şi cum s-a desfăşurat jocul.

Pentru că este vorba despre jocul cu cea mai mare „hartă” de până acum, Google a angajat numeroşi artişti şi scenarişti de jocuri, urmând să conceapă elemente noi în mod constant, pentru a ţine participanţii în priză.

Iată clipul de prezentare a ineditului joc:

Sursa: Descopera.ro, cu referire la AllThingsD, Ingress

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!