Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Israel: Sirenele anunţă o alertă antiaeriană la Tel Aviv

Publicat 19:52 | 17 nov. 2012 // Mapamond // 1.005 vizualizări

O rachetă trimisă de Hamas a fost interceptată

Sunetul sirenelor de alertă antiaeriană au răsunat sâmbătă după-amiaza (17 noiembrie) la Tel Aviv, a treia zi consecutiv, în timp ce televiziunea israeliană prezenta imagini cu o baterie antirachetă „Iron Dome” în acţiune împotriva unei rachete.

În acelaşi moment, la Gaza, aripa militară a mişcării islamiste Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, anunţa că a lansat asupra oraşului Tel Aviv o rachetă de tip Fajr-5, de fabricaţie iraniană.

Canalul 10 al televiziunii israeliene a prezentat imagini cu o baterie „Iron Dome” în acţiune împotriva unei rachete.

„Racheta (de tip) Fajr-5 pe care Hamasul tocmai a tras-o asupra Tel Avivului a fost interceptată de noua baterie antirachetă Iron Dome”, a anunţat Ofir Gendelman, un purtător de cuvânt al Biroului premierului, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. El nu a anunţat victime sau pagube.

Noua baterie, a cincea aflată în acţiune, a fost livrată sâmbătă dimineaţa, cu aproximativ două luni în avans.

Rachetele de tip Fajr-5, de fabricaţie iraniană, au o rază de acţiune de aproximativ 75 de kilometri, în timp ce rachete artizanale de tip Qassam, aparţinând Hamas, au o rază de acţiune de aproximativ 15 kilometri, potrivit unor experţi.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Palamentului iranian Allaeddin Borujerdi, a dezminţit sâmbătă că Iranul ar fi livrat rachete de tip Fajr-5 unor grupări palestiniene armate din Fâşia Gaza, dând asigurări că aceste grupări sunt „perfect capabile” să îşi procure propriul armament.

Sursa: Mediafax/AFP

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!