Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

O navă cu 20 de tone de combustibil s-a scufundat în Dunăre, lângă portul bulgaresc Ruse

Publicat 16:57 | 20 nov. 2012 // Mapamond // 1.028 vizualizări

Declaraţie: Tancurile vasului sunt închise ermetic şi până acum nu s-a constatat nicio scurgere de combustibil

O navă cu 20 de tone de combustibil s-a scufundat în Dunăre, lângă portul bulgaresc Ruse, transmite agenţia bulgară de presă BTA. Incidentul a avut loc în noaptea de 9 noiembrie, dar a fost făcut public abia în seara de 19 noiembrie.

Un reprezentant al Administraţiei Navale de la Ruse a confirmat marţi, pentru Agerpres, producerea incidentului, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, explicând că singurul care ar putea să facă acest lucru este directorul executiv al instituţiei, comandantul Gheorghi Ivanov, care în prezent se află într-o întâlnire la prefectură.

Vasul implicat în incident este Ferry Top 1, care în trecut făcea curse de feribot între Călăraşi şi Silistra. Vasul aparţine companiei Gorainvest de la Ruse. Vasul a fost încărcat cu lemne şi a început să se scufunde în timp ce se afla în portul Flotei Dunăre de Drenaj de la Ruse.

“Ne pregătim să scoatem combustibilul din vasul naufragiat”, a declarat Valeri Ivanov, director al portului menţionat, citat de portalul sofiot Dnevnik. El a precizat că printr-o tehnologie specială combustibilul va fi scos din tancurile vasului şi transferat într-o cisternă.

BTA citează afirmaţia lui Gheorghi Ivanov potrivit căreia că tancurile vasului sunt închise ermetic, iar până acum nu s-a constatat nicio scurgere de combustibil. Corpul vasului este inspectat zilnic de scafandri, iar Administraţia Navală investighează cauzele incidentului.

Directorul portului, Valeri Ivanov, susţine şi el că au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea unei eventuale poluării a fluviului. El afirmă că în prezent poluarea este limitată numai în limanul închis al portului. Ivanov crede că vasul va putea fi scos abia după ce cotele Dunării vor scădea sub 100 de centimetri; acum acestea sunt de 284 de centimetri la Ruse. Vasul este rupt în două şi cel mai probabil epava sa va ajunge la fier vechi, mai afirmă el.

Corespondenţă Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!