Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Serviciile secrete israeliene şi SIS-ul îşi aprofundează cooperarea

Publicat 16:44 | 10 nov. 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova // 1.049 vizualizări

Foto: SIS

Statul Israel este dispus să-i împărtăşească Republicii Moldova experienţa sa în domeniile contracarării crimei organizate transfrontaliere, extremismului, terorismului internaţional şi altor pericole transnaţionale.

Această disponibilitate a fost anunţată de ministrul israelian al Securităţii Publice, Itzhak Ahoronovici, în cadrul unei întrevederi, din 7 noiembrie, la Ierusalim, cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Mihai Bălan.

Potrivit unui comunicat de presă al SIS, interlocutorii au menţionat posibilitatea organizării unor vizite reciproce pentru experţii serviciilor secrete din cele două state.

Întrevederea “s-a înscris în contextul promovării cooperării Republicii Moldova cu Statul Israel în domeniul securităţii publice şi a prilejuit discuţii cu privire la demararea unei cooperări bilaterale mai eficiente în direcţiile contracarării crimei organizate transfrontaliere, extremismului, terorismului internaţional şi altor pericole transnaţionale”, se arată în comunicat.

Instituţia israeliană care se ocupă de informațiile externe este Mossad (în trad.: Instituţia).

Mihai Bălan, desemnat director al SIS de către Parlament la 25 octombrie, ocupa la acel moment funcţia de ambassador al Republicii Moldova în Israel.

Mihai Bălan a activat în cadrul Ministerului moldovean de Externe din anul 1990. În anii 1995-2001 a fost ambasador în Israel, în 2010-2011 a fost ambasador în Grecia, după care a fost desemnat din nou ambasador în Israel.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!