Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Shenyang J-31” – bombardier invizibil pe radar, testat cu succes în China

Publicat 16:55 | 01 nov. 2012 // Mapamond, Radar // 947 vizualizări

“Shenyang J-31”

Un avion de luptă chinez, destinat aparent forţelor aeriene ale marinei militare şi prezentat ca un al doilea model de bombardier invizibil pe radar, a fost testat cu succes, confirmând astfel modernizarea rapidă a Armatei Populare de Eliberare (APL), a anunţat joi, 1 noiembrie, presa oficială din China.

Bombardierul cu fuselaj negru a efectuat miercuri un zbor de circa zece minute înainte de a ateriza fără probleme, potrivit unui martor citat de cotidianul „Global Times”.

Fotografii cu avionul “Shenyang J-31” au fost publicate pe site-urile de Internet specializate în informaţii militare. În aceste imagini, avionul poate fi văzut în timp ce survolează provincia Liaoning (nord-est).

Conform “Global Times”, prototipul este de talie mai mică decât avionul invizibil pe radar J-20, al cărui zbor inaugural la începutul lui 2011 a surprins experţii occidentali deoarece a avut loc mai devreme decât se prevăzuse.

Avionul J-20 a fost prezentat ca un răspuns chinezesc la avionul invizibil pe radar F-22A Raptor al forţelor aeriene americane, Statele Unite fiind singura ţară care dispune de un bombardier invizibil pe radar operaţional.

Avionul J-31 ar putea fi distribuit pentru primul portavion chinezesc, „Liaoning”, intrat în serviciu la 25 septembrie. Acesta are motoare de fabricaţie rusească, ce urmează să fie înlocuite la un moment dat de unele de fabricaţie chinezească, potrivit experţilor citaţi de “Global Times”.

China, a cărei armată este cea mai mare de pe planetă, are al doilea buget al apărării din lume după Statele Unite, iar acesta creşte mai rapid decât PNB, ceea ce generează temeri în rândul vecinilor săi şi al Washingtonului.

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!