Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SRI schimbă anual 15.000 de informaţii cu alte state

Publicat 18:47 | 30 nov. 2012 // Mapamond, România // 1.005 vizualizări

Mediafax/gandul.info

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat vineri, 30 noiembrie, că SRI colaborează cu aproape 90 de servicii de informaţii din întreaga lume, fiind schimbate peste 15.000 de informaţii annual, relatează Agerpres.

George Maior a făcut declaraţia la o festivitate în cadrul căreia revista „Balcanii şi Europa” a acordat premii unor ambasadori şi diplomaţi. Directorul SRI a primit premiul “Vocaţia pentru Siguranţă şi Cooperare Internaţională în domeniul Securităţii”.

George Maior a spus că SRI are relaţii cu aproape 90 de servicii de informaţii din întreaga lume, cu care schimbă informaţii „într-un ritm extraordinar din punct de vedere al cantităţii, al vitezei de transmitere şi al relevanţei lor”.

„Peste 15.000 de informaţii sunt schimbate anual cu alte state şi acest lucru spune foarte mult despre dinamica nouă a serviciilor de informaţii în epoca globalizării, când ele sunt nevoite să coopereze, pentru că este vorba de riscuri care afectează toate statele, riscuri transnaţionale, probleme transnaţionale şi globale şi numai aşa putem să asigurăm un adevărat context de securitate şi de stabilitate”, a adăugat George Maior.

Şeful SRI a mai spus că, alături de Serviciul de Informaţii Externe (SIE),  SRI cooperează cu toate serviciile din zona balcanică şi este iniţiatorul unui context de organizare multilaterală a acestei cooperări care a asigurat în timp, „după marile probleme din anii ’90”, un context de securitate mai bună în această zonă atât de complicată a Europei.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!