Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Un aliment ce ajută la reducerea grăsimii abdominale

Publicat 22:56 | 21 nov. 2012 // Elldorscop, Sănătate, Ştiinţă // 1.224 vizualizări

Foto: Descopera.ro

Un nou studiu descris în publicaţia ştiinţifică „Journal of Functional Foods” sugerează că alimentele care conţin bacterii vii (cunoscute şi sub numele de probiotice) pot ajuta la arderea grăsimii abdominale prin prevenirea absorbţiei intestinale a grăsimii, scrie Descopera.ro, citând “Live Science”.

Studiul a fost finanţat de o companie producătoare de suplimente probiotice.

Cercetarea a fost efectuată pe 28 de voluntari supraponderali care au consumat zilnic o porţie de iaurt.
Cercetătorii au introdus în iaurtul a jumătate dintre participanţi fie bacteria Lactobacillus fermentum, fie Lactobacillus amylovorus.

După o lună şi jumătate, participanţii care consumaseră iaurt cu L. fermentum pierduseră 3% din grăsimea corporală, iar cei care consumaseră L. amylovorus aveau cu 4% mai puţin ţesut adipos.
Cea mai mare parte a grăsimii pierdute era din zona abdominală, grăsime asociată riscului de afecţiuni cardiace.

„În mod normal, digerăm toată hrana şi absorbim toate caloriile. Credem că acest studiu a arătat că probioticele intervin în acest proces de absorbţie, o parte din calorii fiind eliminată”, afirmă cercetătorul Peter Jones de la Universitatea din Manitoba, Canada.

Jeremy Burton, un microbiolog ce nu a luat parte la studiu, subliniază că „oamenii nu vor putea slăbi doar prin consumul de probiotice”. Astfel, includerea acestora în dietă nu elimină unei alimentaţii sănătoase şi a exerciţiilor fizice.

Microbiomul uman continuă să fie studiat de tot mai mulţi cercetători ce doresc să înţeleagă modul în care ne influenţează viaţa aceste fiinţe care trăiesc în noi, notează Descopera.ro.

Microbiomul: Fiinţele care trăiesc în om cântăresc 2 kg

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!