Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Actorul Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova

Publicat 22:23 | 10 dec. 2012 // Republica Moldova, România, Social, Vedete // 1.026 vizualizări

Mediafax/digi24.ro

Actorul român Florin Piersic (76 de ani) a devenit şi cetăţean al Republicii Moldova, preşedintele Nicolae Timofti semnând luni, 10 decembrie, decretul în acest sens.

Florin Piersic a solicitat să i se acorde cetățenia Republicii Moldova printr-o scrisoare adresată președintelui Nicolae Timofti acum două luni, la 6 octombrie 2012.

În solicitarea sa, citată de Serviciul de presă al Preşedinţiei, Florin Piersic menționa: „S-a întâmplat ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole în țara ce cu onoare o conduceți și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce – recunosc – m-au mișcat profund.
(…) Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atâta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire, și asta înseamnă că doresc să mă identific în parte cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut.
Originea scumpilor, sfinților mei părinți se află în Bucovina. Iată un motiv în plus să mă simt legat de Moldova, indiferent de ce parte a Prutului s-ar afla”.

Art. 24 alin. (2) din Legea cetăţeniei Republicii Moldova prevede că „în interesele Republicii şi în cazuri excepţionale, cetăţenii unor alte state pot deveni şi cetăţeni ai Republicii Moldova, prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova.

Actorul de teatru şi film Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936,  la Corlata, Cluj, România.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!