Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Argentina: La 21.12.2012 va fi interzis accesul pe muntele Uritorco, de teama unei “sinucideri colective”

Publicat 21:35 | 19 dec. 2012 // Mapamond // 1.141 vizualizări
Wikimedia

Wikimedia

Căile de acces spre muntele Uritorco (1.979 m), foarte popular printre adepţii meditaţiei, vor fi închise din 20 până în 22 decembrie, de teama unei “sinucideri colective”, care să coincidă cu schimbarea de eră în calendarul mayaş.

“Această decizie a fost luată pentru a evita orice deturnare a profeţiei maya”, a declarat presei Gustavo Sez, primarul din Capilla del Monte, localitatea cea mai apropiată de munte, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Decizia autorităţilor a fost aspru criticată de responsabili locali din domeniul turistic din Capilla del Monte, care se aşteptau să găzduiască în hoteluri circa 15.000 de persoane în aceste zile.

Muntele Uritorco, loc sfânt pentru populaţia autohtonă, este cunoscut şi pasionaţilor de OZN-uri, care asigură că mai multe farfurii zburătoare au fost zărite acolo în ultimele decenii.

Reamintim că în Franţa a fost interzis accesul pe Muntele Pic de Bugarach în preajma zilei de 21 decembrie 2012. Circulă zvonul că la 21.12.2012 acest munte din sudul Franţei se va deschide şi în el se va afla o navă extraterestră ce-i va salva pe credincioşii aflaţi în apropiere.

În ziua de 21 decembrie, poliţiştii şi pompierii vor izola rutele de acces spre munte.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!