Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Atenţie! Principiul “vinul roşu face bine la inimă” nu este valabil în cazul tuturor

Publicat 16:20 | 29 dec. 2012 // Elldorscop, Sănătate // 1.514 vizualizări
menshealth.co.uk

menshealth.co.uk

O veste tristă pentru cei care, supraponderali fiind, credeau că fac un lucru bun pentru sănătatea lor bând zilnic un pahar de vin.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Curtin din Australia au constatat că, în cazul persoanelor supraponderale, consumul de alcool, chiar moderat, sporeşte riscul apariţiei unor afecţiuni cardiace, scrie Descopera.ro, cu referire la Mail Online.

Într-o lucrare publicată în “Australia and New Zealand Journal of Public Health”, autorii sugerează că studiile care arătau că un consum moderat de alcool face bine inimii se bazează pe datele din alte studii, realizate cu peste 40 de ani în urmă, când oamenii, în general, erau mult mai zvelţi decât cei de azi.

Barbat-vin-rosuMedicina cunoaşte faptul că boli precum cancerul, diabetul şi accidentele vasculare cerebrale pot fi agravate de consumul de alcool, chiar şi în doze mici.

Totodată, există numeroase studii care arată că un consum de vin în doze moderate – în special vin roşu – poate avea efecte benefice asupra sănătăţii, protejând arterele de depuneri de colesterol, scăzând riscul apariţiei cheagurilor de sânge şi reducând riscul apariţiei unor tipuri de cancer.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!