Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum să ne protejăm sănătatea în zilele geroase

Publicat 21:09 | 13 dec. 2012 // Elldorscop, România, Sănătate // 1.241 vizualizări
pixdaus.com

pixdaus.com

În aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii din România recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuși etc.

Ministerul atenţionează, într-un comunicat din 13 decembrie, că trebuie să evităm expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute, pentru a ne feri de degerături (în cazul acestora, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea unui medic).

Este recomandat ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate.

De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.

O atenție specială trebuie acordată copiilor: aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, nici să călătorească pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor au anunţat că, în colaborare cu autorităţile locale, vor asigura măsurile de prevenire a deceselor prin hipotermie pentru persoanele fără adăpost.

Ministerul Sănătății atenționează direcțiile de sănătate publică județene și a Municipiului București să ia toate măsurile care se impun pentru primirea, trierea și internarea unui număr mai mare de pacienți pe perioada atenţionărilor meteo în vigoare.

Atenţie maximă! Cardiacii, persoanele cu afecţiuni pulmonare şi psoriazis trebuie să evite frigul din aceste zile

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!