Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Eroii din decembrie 1989, pomeniţi de Biserica Ortodoxă Română

Publicat 23:19 | 22 dec. 2012 // Mapamond, România, Social // 1.048 vizualizări
basilica.ro

basilica.ro

La cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga Românie, ierarhi, preoţi şi diaconi înalţă rugăciuni de pomenire a celor care în urmă cu 22 de ani şi-au dat viaţa pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului roman, relatează Basilica.ro.

Eroii români sunt pomeniţi în Biserica Ortodoxă Română la toate Sfintele Liturghii, în fiecare lăcaş de cult, la parohiile şi mănăstirile din ţară şi de peste hotare.

La 22 decembrie 2012, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, întru pomenirea eroilor din decembrie 1989 a fost oficiat un Parastas de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul slujbei, Patriarhul României a rostit un cuvânt de învăţătură intitulat „Jertfă pentru libertate şi demnitate” în care a adus un omagiu eroilor din decembrie 1989:
„Asemenea martirilor credinţei, tinerii eroi care s-au jertfit pentru libertatea noastră sunt “biruitori” (învingători) chiar dacă au murit cu trupul, pentru că ei au învins duhul necredinţei, al violenţei şi al răutăţii, devenind iubitori de dreptate şi adevăr, apărători ai demnităţii umane umilite sau desfigurate de regimul comunist opresiv.
Mulţimea eroilor români martiri ne îndeamnă mereu să nu uităm cât de mare este puterea jertfei şi cât de necesară este lucrarea de vindecare şi înnoire a umanităţii, rănită de ură şi violenţă, de lăcomie şi nedreptate, de egoism şi indiferenţă, de multe alte forme ale morţii fizice şi spirituale”, a spus Preafericirea Sa.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!