Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Fumătorilor, iată cine vă este recunoscător!

Publicat 04:14 | 06 dec. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.128 vizualizări

descopera.ro

Ca orice vietate înzestrată cu inteligenţă, păsările evoluează şi ele. De ceva timp, au descoperit un nou material de construcţie pentru cuiburi: mucurile de ţigară.

Inserarea mucurilor de ţigară în structura cuiburilor le ajută pe unele păsări să ţină paraziţii la distanţă, au descoprit oamenii de ştiinţă, potrivit Descopera.ro, care citează “Nature”.

Conform unui studiu publicat în “Biology Letters”, oamenii de ştiinţă au examinat cuiburile a două specii comune de păsări de pe continentul nord-american: de vrăbii şi de piţigoi.

Savanţii au măsurat nivelul de acetat de celuloză (un component al chiştoacelor) din cuiburi şi au descoperit că existau mai puţini paraziţi acolo unde concentraţia de substanţă era mai mare.

Cercetătorii şi-ar mai dori să înţeleagă acum dacă nu cumva păsările au o preferinţă pentru unele branduri de ţigări mai puternice în nicotină.

“Dacă este aşa, acest comportament al păsărilor a evoluat ca o adaptare în răspuns la provocările impuse de invaziile de paraziţi”, a declarat Timothy Mousseau, ecologist la Universitatea din South Carolina, Columbia.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!