Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Programul de burse Erasmus va continua să primească finanţare europeană

Publicat 10:59 | 17 dec. 2012 // Mapamond, Social // 1.013 vizualizări

ErasmusProgramul european de mobilitate universitară Erasmus va asigura aproximativ 280.000 de burse în anul universitar 2013 – 2014, urmând să primească şi finanţarea necesară, în pofida unui deficit bugetar serios.

Anunţul a fost făcut de Comisia Europeană.

Programul Erasmus era în mare pericol, pentru că are nevoie pe un an universitar de aproximativ 500 de milioane de euro şi exista un deficit de 90 de milioane.

O criză de finanţare a programului a fost evitată în ultimul moment de statele membre şi Parlamentul European prin încheierea unui acord care a permis Uniunii Europene să şteargă un deficit de 180 de milioane de euro din bugetul pentru 2012 aferent „Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii”.
Or, acest program include mai multe programe de schimb, printre care Erasmus, Leonardo pentru ucenici, Comenius pentru şcoli şi Grundtvig pentru educaţia adulţilor.

Erasmus este un program universitar european, construit pentru a permite schimbul de studenţi între ţările comunitare şi o serie de state partenere din afara Uniunii Europene.

Sursa: Rador/RRA

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!