Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Unele categorii de clasificare pentru maladiile psihice au fost revizuite în SUA

Publicat 06:12 | 06 dec. 2012 // Elldorscop, Mapamond, Sănătate // 993 vizualizări

Clasificările anumitor patologii psihiatrice au fost regândite în SUA, fapt care a făcut ca autismul şi diferitele sale variante să devină o singură categorie, iar crizele grave de furie la copii să fie considerate o adevărată boală psihică, conform unei decizii a Asociaţiei americane de psihiatrie (APA), transmite AFP.

Aceasta este prima revizuire din 1994 a manualului de referinţă pentru diagnosticarea maladiilor mentale (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) din SUA, şi cea de-a 5-a revizuire de la alcătuirea acestui manual.

„Munca noastră a vizat definirea într-o modalitate cât mai exactă a bolilor mentale care au un veritabil impact asupra vieţii bolnavulor, şi nu de a lărgi conţinutul domeniului psihiatric”, a precizat Dr David Kupfer, cel care a condus grupul de psihiatri care a lucrat la revizuirea acestui manual.

Noua clasificare include toate variantele cunoscute de autism într-o singură categorie denumită „tulburări din spectrul autistic”, făcând astfel să dispară clasificarea separată a sindromului Asperger, care se manifestă la copii cu o inteligenţă foarte ridicată, dar care întâmpină probleme în ceea ce priveşte interacţiunile sociale, sindrom ce era înainte de această revizuire diagnosticat în afara autismului.

Dislexia a dispărut de asemenea din manual, iar stresul post-traumatic a fost inclus într-un nou capitol dedicat traumatismelor şi tulburărilor legate de stres.

Tulburările legate de apetitul de mâncare scăpat de sub control au fost de asemenea recunoscute ca forme de patologie mentală.

Toate aceste modificări vor fi publicate în mai 2013 între paginile noului manual de diagnosticare a maladiilor mentale.
Acest manual este important pentru că sistemul de asigurări medicale, precum şi programele publice de ajutorare a persoanelor cu probleme sau tulburări psihice se bazează pe conţinutul său.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!