Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ungaria: Investitorii străini nu mai pot cumpăra terenuri agricole

Publicat 05:23 | 23 dec. 2012 // Mapamond // 1.021 vizualizări

Ungaria-BudapestaInvestitorii străini nu vor mai avea dreptul să cumpere terenuri agricole în Ungaria, prevede o lege votată săptămâna aceasta de parlamentul ungar şi calificată drept “istorică” de guvernul de la Budapesta.

“În viitor, numai cetăţenii unguri vor putea să cumpere terenuri agricole în Ungaria”, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul Dezvoltării.

“Constituţia garantează că pământul ungar este un tezaur naţional, o moştenire a noastră comună (…) şi îl protejează de speculatori”, mai menţionează comunicatul, concluzionând că votul din parlament este o “decizie istorică” şi “începutul unei noi ere pentru agricultură”.

Actul normativ prevede atât interdicţia pentru străini de a achiziţiona terenuri agricole ungare, cât şi angajamente pentru protejarea resurselor forestiere şi de apă ale ţării.

Executivul primului ministru conservator Viktor Orban susţine că terenurile agricole ale Ungariei trebuie protejate de bancheri şi de marii speculatori pentru a-i sprijini pe agricultorii şi proprietarii funciari mici şi medii.

Sursa: Agerpres, cu referire la AFP

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!