Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Valeriu Lazăr, încântat de cooperarea cu Suedia

Publicat 15:18 | 13 dec. 2012 // Economie, Politică, Republica Moldova, RM-UE // 1.061 vizualizări

Energie-eoliana-Republica-Moldova-Gagauz-Yeri“De la Suedia dorim să preluăm inclusiv experiența în domeniul economiei verzi, inovării și transferului tehnologic”, a declarat vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în cadrul unei întâlniri avute, la Chişinău, cu reprezentanți ai ministerului de Externe al Suediei, ai Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare Internaţională (SIDA) şi ai Ambasadei Suediei în Republica Moldova.

”La nivel bilateral, avem până la momentul actual cea mai bună colaborare cu Suedia. În sectorul energetic, Ambasada Suediei exercită leadership-ul printre donatori. Din acest punct de vedere, Suedia se impune activ ca partener principal al Republicii Moldova în dezvoltarea sectorului energetic”, a declarat ministrul Economiei, citat de serviciul său de presă.

Valeriu Lazăr a arătat că sprijină ideea extinderii suportului din partea Suediei pentru consolidarea reţelei de interconexiuni în sectorul de energie electrică şi gaze, precum și pentru alte sectoare conexe incluse în Strategia Națională de dezvoltare Moldova 2020, cum ar fi îmbunătățirea mediului de afaceri și accesul la finanțare.

În cadrul întrevederii, care a avut loc miercuri, 12 decembrie, părţile au discutat despre elaborarea unei strategii de cooperare pentru dezvoltare Suedia – Republica Moldova pentru anii 2014-2020, în cadrul Parteneriatului Estic, precum și despre intenția Republicii Moldova de a adera la Parteneriatul pentru eficiență energetică și mediu pentru Europa de Est (E5P).

Valeriu Lazăr a menţionat că, pentru a răspunde provocărilor şi problemelor existente în sectorul energetic al Republicii Moldova, Ministerul Economiei își orientează eforturile asupra consolidării reformei sectorului, inclusiv prin adoptarea noii legislaţii în domeniul energetic, racordată la cerinţele UE.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!