Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vietăţile care indică unde trebuie căutat aurul

Publicat 05:00 | 13 dec. 2012 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.063 vizualizări

FurnicaMuşuroaiele de termite şi de furnici ar putea indica locurile în care se găsesc zăcăminte ce conţin aur şi alte minerale, au anunţat cercetători australieni citaţi de Descopera.ro.

Un sit de test aflat în zona minelor de aur din vestul Australiei arată că muşuroaiele de termite conţin concentraţii ridicate de aur. Acest fapt ar sugera că sub muşuroaie se găsesc zăcăminte considerabile, potrivit concluziei cercetătorilor din cadrul agenţiei ştiinţifice naţionale din Australia, CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization).

Insectele aduc la suprafaţă sol de la mari adâncimi atunci când îşi construiesc muşuroaiele, iar abundenţa micilor particule de aur în structura lor sunt o „amprentă” a zăcămintelor.

Resursele minerale sunt deosebit de importante pentru economia Australiei, exporturile acestora aducându-i în ultimul an 91,27 miliarde de dolari australieni.
„Aceste resurse sunt din ce în ce mai greu de descoperit, deoarece o mare parte din teritoriul australian este acoperit cu un strat de material erodat care maschează zăcămintele aflate la o mai mare adâncime”, explică Aaron Stewart, un entomolog din cadrul CSIRO.

Se va complica însă viaţa furnicilor şi termitelor după această descoperire?

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!