Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Atena: Cinci atentate vizând domiciliile unor jurnalişti

Publicat 18:24 | 11 ian. 2013 // Mapamond // 948 vizualizări
rian.ru

rian.ru

Cinci atentate cu dispozitive artizanale incendiare, soldate cu pagube materiale, au vizat vineri dimineaţa, 11 ianuarie, domiciliii ale unor jurnalişti greci, pe fondul unei intensificări a mişcării pentru autonomie, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei elene, relatează Mediafax, cu referire la AFP.

Dispozitivele, alcătuite din butelii de gaz, au fost amplasate în exterior, la intrarea în locuinţe, la periferia Atenei.
Atentatele au vizat domiciliile directorului agenţiei elene de presă Ana (semioficială), Antonis Skyllakos, şi a patru prezentatori şi jurnalişti de la posturi importante, şi anume televiziunea publică Net şi posturile private Mega şi Alfa.

Aceste acte intervin pe fondul unor tensiuni între mişcarea pentru autonomie şi Poliţie, în urma unei intervenţii a Poliţiei, la începutul săptămânii, vizând evacuarea unei clădiri publice ocupate ilegal de tineri, de peste 20 de ani, în centrul Atenei.
O tentativă de preluare a controlului asupra clădirii, miercuri, de către ocupanţii ilegali, a fost blocată de poliţie, care a arestat 92 de persoane, căutate pentru „perturbarea păcii sociale”, „rezistenţă” şi „nesupunere”.
În semn de protest, un grup de tineri a ocupat miercuri sediul partidului Stânga Democratică, o formaţiune mică, parteneră cu socialiştii şi dreapta în cadrul coaliţiei guvernamentale conduse de premierul Antonis Samaras. Joi, tineri au pătruns, de asemenea, în sedii ale unor posturi de radio.
Guvernul de coaliţie a imputat parţial responsabilitatea acestor acte stângii radicale din cadrul Syriza, principala formaţiune de opoziţie.

Atentatele cu dispozitive incendiare sunt frecvente în Grecia şi sunt revendicate, adesea, de grupări anarhiste sau de extremă stânga. Ele vizează în special ţinte diplomatice, bănci, sucursale ale unor mărci de automobile sau posturi de televiziune.

Elldor.Info

 

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!