Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştină

Publicat 21:23 | 20 ian. 2013 // Mapamond, România, Social // 925 vizualizări
basilica.ro

basilica.ro

Bisericile creştine din întreaga lume organizează seri de rugăciune pentru unitatea creştină în a treia săptămână a lunii ianuarie a fiecărui an (18-25 ianuarie).

Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină din anul 2013 este „Cu ce mă voi înfăţişa înaintea Domnului?”, inspirată din textul scripturistic de la proorocul Miheia VI, 6-8, informează Basilica.ro şi “Ziarul Lumina”.

La Bucureşti, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor a început la 18 ianuarie, cu Vecernia de la Catedrala, săvârşită de către Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, la care a fost present Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
La slujbă au participat credincioşi din Bucureşti, iar reprezentanţi ai mai multor biserici şi confesiuni creştine au asistat.

La finalul sfintei slujbe, PS Episcop Datev Hagopian, Arhiepiscopul Bisericii Armene din România, a vorbit despre suferinţa, greutăţile şi problemele sociale ale lumii actuale.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat rolul Bisericii creştine în împreună călătorie pe calea faptelor iubirii creştine pentru rezolvarea problemelor singurătăţii, suferinţei, migraţiei sau nedreptăţii sociale, nu numai prin cuvânt, ci mai ales prin faptă.

„Apropierea dintre creştini trebuie însoţită, pe lângă citirea Sfintei Scripturi şi rugăciunea pentru unitate, de o conlucrare, o cooperare practică într-o societate din ce în ce mai tulburată din punct de vedere spiritual şi polarizată din punct de vedere material. Este nevoie să-i ajutăm pe cei săraci, pe cei bolnavi, în care este tainic prezent Hristos, astfel încât criteriul ultim al Judecăţii universale este lumina iubirii milostive faţă de semenii noştri”, a arătat Preafericirea Sa.

La 19 ianuarie, în Bucureşti, rugăciuni pentru unitatea creştină au fost oficiate la Biserica armeană „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.
La 20 ianuarie, fiecare biserică a făcut rugăciuni pentru unitatea creştină în cadrul slujbelor obişnuite.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!