Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SIS despre atacul cibernetic împotriva Republicii Moldova

Publicat 22:22 | 18 ian. 2013 // Republica Moldova, Social // 868 vizualizări

SISServiciul de Informaţii şi Securitate (SIS) confirmă veridicitatea recentelor relatări din presă despre o serie de atacuri cibernetice în adresa instituţiilor de stat din Republica Moldova în anul 2012.

“Incidente de securitate cu vulnerabilităţi asemenea celor prezentate în raportul făcut public la 14 ianuarie 2013 de către compania „Kaspersky Lab” au fost depistate şi anterior, inclusiv în sistemul informaţional al SIS.
(…) Incidentele relevate au constituit atacuri cibernetice îndreptate asupra Centrului Antiterorist al Serviciului, fiind întreprins, în timp util, întregul spectru de măsuri de competenţă privind contracararea acestora”, informează SIS.

SIS afirmă că, pe parcursul ultimilor ani, “a depistat un şir de tentative de penetrare a sistemelor informaţionale ale autorităţilor administraţiei publice centrale, care au fost prompt annihilate”, fără a fi înregistrate prejudicii sau scurgeri de informaţii cu impact pentru securitatea statului.

Totodată, Centrul pentru Securitatea Cibernetică, din cadrul Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale”, informează într-un comunicat:
“La finele lui 2012, echipa de Cercetare şi Analiză din cadrul Kaspersky Lab a iniţiat o nouă analiză a ameninţărilor de securitate, ca urmare a unor serii de atacuri cibernetice împotriva diferitelor agenţii guvernamentale din întreaga lume. În rezultat, a fost identificată şi analizată o vastă reţea de spionaj cibernetic, denumită ”Red October”. Aceasta vizează preponderent instituţii de stat din ţările Europei de est şi spaţiul CSI şi activează din 2007.
Conform rezultatelor investigaţiei efectuate de Kaspersky Lab şi publicate recent, Republica Moldova este o potenţială ţintă a acestor atacuri”.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!