Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Specialişti în depistarea minciunilor la CNA, MAI şi SIS

Publicat 18:56 | 25 ian. 2013 // Republica Moldova, Social // 855 vizualizări
Foto: CNA

Foto: CNA

Şapte ofiţeri – doi de la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), trei de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi doi de la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) – , au devenit specialişti cu acte în regulă în domeniul testării cu poligraful.
Ei au primit la 25 ianuarie certificate ce confirmă că au urmat un curs de 80 de ore de instruire avansată în domeniul testării la poligraf.

Potrivit expertului american Mark Handler, citat într-un comunicat de presă al CNA, ofiţerii care au urmat acest curs au demonstrat competenţe deosebite în aplicarea practică a detectorului comportamentului simulat.
Pe parcursul a trei zile de lecţii practice, noii specialişti au testat, în prezenţa trainerului, peste 30 de angajaţi ai CNA. Printre persoanele supuse testării cu poligraful a fost şi directorul Centrului, Viorel Chetraru.

Legea cu privire la CNA stipulează că „pentru a fi angajat în cadrul Centrului, candidatul trebuie să fie supus unei testări a aptitudinilor psihologice, dar şi unei testări la comportamentul simulat (poligraf) în conformitate cu prevederile Legii nr. 269-XVI din 12 decembrie 2008”, precizează Angela Starinschi, consilier pentru comunicare al directorului CNA.

Astfel, angajaţii CNA vor fi supuşi periodic unor teste de integritate profesională şi le va fi monitorizat stilul de viaţă.
Cursurile şi asistenţa tehnică pentru testarea ofiţerilor CNA sunt sprijinite de către Statele Unite ale Americii.

Elldor.Info

 

1 Comentariu

  1. Nic spune:

    Ma tem ca si poligraful va fi cumparat de „specialistii” nostri in minciuna.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!