Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Amenzi mai mari pentru camioanele de mare tonaj în Republica Moldova

Publicat 20:23 | 27 feb. 2013 // Justiţie, Republica Moldova // 1.044 vizualizări

Drum-reparatii-Republica-MoldovaGuvernul Republicii Moldova a avizat pozitiv, la 27 februarie, o inițiativă legislativă privind modificarea și completarea Codului contravențional în vederea înăspririi cerințelor de folosire a drumurilor de către transportatorii de marfă de mare tonaj.

Pentru transportarea materialelor cu tonaj mare ce cauzează distrugerea drumurilor, proiectul prevede majorarea de la 30 la 50 de unităţi convenţionale (u.c. – 20 de lei) a amenzilor pentru unitatea de transport deţinută de o persoană fizică și majorarea de la 150 la 200 de unităţi convenţionale a amenzilor aplicate pentru unitatea de transport deţinută de o persoană juridică.

În şedinţa Guvernului s-a constatat că şoferii, precum şi proprietarii vehiculelor, ignoră prevederile legislative privind regulile de utilizare a drumurilor.

S-a argumentat că acest proiect de lege îi va responsabiliza pe transportatorii şi furnizorii de încărcături provenite din exploatări de cariere, miniere, staţii de mixturi asfaltice sau de betoane.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, în Republica Moldova sunt înregistraţi 121 de agenţi economici titulari de licenţă pentru activitatea de extragere a zăcămintelor minerale, iar volumul anual de extracţie a zăcămintelor constituie în medie 2,1 milioane de tone.
În Republica Moldova există 110 cariere şi 43 de mine (în total, 153 de obiective).

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!