Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Banca de Economii avertizează din nou mass-media

Publicat 19:14 | 07 feb. 2013 // Economie, Republica Moldova, Social // 2.555 vizualizări
actualitati.md

actualitati.md

Banca de Economii afirmă că deţine un volum suficient de lichidităţi pentru a-şi onora angajamentele faţă de toţi clienţii şi avertizează mass-media că-i va acţiona în judecată pe toţi cei care “transmit mesaje care au drept scop dezinformarea populaţiei”.
Banca de Economii S.A. a difuzat în seara de 7 februarie un comunicat de presă în care face “unele precizări pe marginea ultimelor speculaţii” în unele medii de informare.

Banca are următorul mesaj:
“ 1. Banca de Economii este o insituţie bancară de referinţă pentru Republica Moldova. Banca deţine volumul suficient de lichidităţi pentru asigurarea obligaţiunilor faţă de toţi clienţii.

2. Pe această cale, facem un apel către mass-media ca înainte de a publica ştiri referitoare la Banca de Economii să se asigure de veridicitatea informaţiilor. Ne exprimăm şi pe această cale deschiderea pentru colaborarea cu toate mijloacele de informare în masă care doresc să informeze obiectiv societatea despre situaţia de la Banca de Economii.

3. În acelaşi timp, Banca de Economii îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în judecată pe toţi cei care, prin diferite canale, transmit mesaje care au drept scop dezinformarea populaţiei.”

Într-un comunicat de presă din 1 februarie, Consiliul de administraţie al Băncii de Economii S.A. constata „cu îngrijorare că în ultimul timp anumite persoane încearcă să tensioneze artificial situaţia în jurul băncii, urmărind scopuri care nu au nimic în comun cu interesele statului şi ale cetăţenilor”.
„Practic în fiecare zi pretinşi experţi şi pretinşi cunoscători ai situaţiei din sectorul bancar enunţă scenarii apocaliptice privind situaţia şi viitorul Băncii de Economii, având drept scop de a crea o anumită stare de spirit în societate şi anume o stare de panică şi de neîncredere”, se mai constata în comunicat.

Elldor.Info

5 Comentarii

 1. leonid spune:

  Mda un singur lucru cert in cele din urma este faptul ca situatia la BEm, nu este din cele mai bune…si vrem noi sau nu vrem, dar aceasta situatie se datoreaza unui management prost si unor scopuri ascunse a lui Filat, care prin intermediul lui Bodiu vrea sa bancrotizeze banca ca in cele din urma sa o cumpere la un prez mizer.

 2. vasile spune:

  Eu consider ca pentru a elucida situatia de la banca de economii trebuie creata tot o comisie de ancheta, dar numai ca de data asta trebuie creata o comise intr-adevar competenta, si nu ca cea care investigheaza cazul de la padurea domneasca…
  Aici este nevoie de mult profesionalism si obictivitate, deoarece cu totii stim ca sunt implicate persoane politice de rang inalt gen Filat ….asa ca trebuie de actionat cu multa atentie.

 3. Sting spune:

  BEm-ul mai detine careva mijloace numai ca realitatea va fi evidenta numai in cazul cind cilentii vor sustrage mijloacele banesti de pe conturile bancii

  • Elldor.Info spune:

   A sustrage – a fura

   SUSTRÁGE vb. 1. v. delapida. 2. v. fura. 3. a fura, a-și însuși, (fam.) a șterpeli, (arg.) a furgăsi, a furlua. (A ~ un bun străin.) 4. a se eschiva, a fugi, a scăpa, (rar) a se strecura, (franțuzism) a se refuza, (înv. și reg.) a șovăi, (fam.) a se fofila.

 4. Sober spune:

  Dupa ce au intrat in panica si au introdus un plafon maxim care poate fi sustras din propriile conturi asha afirmatii sunt un strigat de disperare p/u a stopa retragerea depozitelor de catre cetateni

Lasă un comentariu

Trebuie să fii Logat pentru a comenta.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!