Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

După Twitter, şi Facebook a fost ţinta unui atac informatic “complex”

Publicat 22:36 | 16 feb. 2013 // Mapamond // 867 vizualizări

FacebookDupă Twitter, reţeaua de socializare Facebook a anunţat, la 15 februarie, că a fost vizată, luna trecută, de un atac informatic “complex”, precizând însă că aparent datele sale nu au fost compromise de piraţii virtuali, relatează AFP şi Reuters.

Intruziunea s-a făcut prin intermediul site-ului infectat al unui dezvoltator, a explicat Facebook pe blogul său. “Am remediat problema în toate sistemele infectate, am informat poliţia şi am demarat o anchetă vastă ce încă mai continuă”, a adăugat reţeaua de socializare.

Hackerii au exploatat o vulnerabilitate a programului Java, fabricat de compania Oracle care, alertată în privinţa breşei, a încercat să contreze atacul la 1 februarie, potrivit Facebook. Se pare că piraţii electronici au încercat să vizeze dezvoltatori şi companii tehnologice ale site-ului de internet, pe care le prindeau în capcană cu ajutorul unui cod fals.

“Facebook nu a fost singura ţintă a atacurilor”, a afirmat reţeaua de socializare. “Şi alte companii au fost atacate recent”.

Reţeaua de socializare Twitter a anunţat la 2 februarie că circa 250.000 dintre utilizatorii săi au fost victime ale unor piraţi informatici “sofisticaţi”, care au efectuat atacuri similare celor lansate asupra unor companii şi entităţi media americane.
În aceeaşi săptămână, publicaţiile americane “New York Times” şi “Wall Street Journal” au făcut cunoscut faptul că computerele şi sistemele lor informatice fuseseră vizate de atacuri cibernetice, sugerând o posibilă implicare a guvernului chinez.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!