Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Europenii, cei mai înrăiţi fumători din lume

Publicat 04:40 | 28 feb. 2013 // Mapamond // 903 vizualizări

Pachet-tigari-stop-fumatPotrivit unui raport realizat de Parlamentul European (PE), cei mai înrăiţi fumători din lume sunt locuitorii continentului european, scrie Romanialibera.ro.

Raportul arată că 32% dintre locuitorii Europei fumează. Urmează Pacificul de Vest, cu 28%, Americile, cu 21%, Mediterana de Est, cu 19%, Asia de Sud-Est, cu 18% şi Africa – 10%.

Mai mult de un sfert din populaţia UE (28 la sută) fumează.
Dintre statele europene, Grecia are cel mai mare număr de fumători – 40% din populaţie fumează.
Dar nici Bulgaria şi Letonia nu sunt departe de greci – 36% din populaţie are acest viciu.
Cele trei ţări sunt urmate de Austria, cu 33 la sută.

România este pe locul opt, la egalitate cu Lituania şi Cipru.

Pe continentul european, cel mai mic număr de fumători îl are Suedia – 13 la sută. În această ţara, locuitorii obişnuiesc să consume snus-tutun fără fum, supt sau prizat, se arată în raportul citat.

Cei mai mulţi dintre fumători, 94 la sută, încep să fumeze înainte să împlinească 25 de ani, iar 18,5 la sută dintre tinerii de 15 ani fumează cel puţin o dată pe săptămână.

La începutul acestei săptămâni, deputaţii Parlamentului European au discutat despre măsurile noi pe care doresc să le impună pentru a reduce numărul alarmant al fumătorilor europeni.
Propunerea include noi reguli de etichetare şi marketing, extinderea categoriilor de produse şi noi reguli pentru distribuirea transfrontalieră.
Mai multe avertismente pe pachet şi interzicerea aromelor precum mentolul sunt incluse în noua propunere de directivă privind tutunul.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!