Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Locul corect al produselor în frigider

Publicat 21:46 | 10 feb. 2013 // Accente Info, Elldorscop, Social // 1.566 vizualizări

Frigider-femeieFăina integrală se oxidează mai uşor decât făina albă. Păstreaz-o în frigider, într-un container de plastic bine închis.

Maioneza, ketchupul şi murăturile au o speranţă de viaţă mai lungă, deci pot fi puse pe uşa frigiderului, pentru că schimbările de temperatură nu le influenţează.

Carnea crudă, peştele şi fructele de mare trebuie să stea în partea de jos a frigiderului, departe de mâncarea gătită şi mezeluri. Se păstrează mai bine introduse cu ambalajele originale în containere de plastic, ca să nu picure din ele.

Mezelurile au locul lor într-un sertar învecinat cu cele din partea de jos a frigiderului. Dacă frigiderul tău nu are un asemenea sertar, împachetează-le bine şi pune-le pe raftul de jos, departe de carnea crudă.

Bananele, fructele de avocado se păstrează în sertarul de jos – acest fapt va întârzia ofilirea lor. Coaja bananelor va începe să se înnegrească, dar miezul va fi delicios.

Untul şi margarina stau foarte bine pe uşa frigiderului sau pe raftul din mijloc. Ţine puţin unt într-o caserolă specială la temperatura camerei, ca să-l poţi întinde pe pâine în orice moment.

Laptele păstrat pe uşa frigiderului este expus schimbărilor repetate de temperatură. Este mai în siguranţă în spaţiul cel mai rece al frigiderului: pe raftul de jos, în spate.

Iaurtul trebuie păstrat cât mai rece, la fel ca laptele, deci pune-l pe raftul de jos, în spate.

Mâncarea rămasă poate fi depozitată pe raftul de sus şi pe cel din mijloc, departe de carnea crudă, peşte şi fructe de mare.
Transferă alimentele din cutiile de conserve în caserole de plastic.

Sucul de fructe proaspăt stors trebuie să stea mai jos, la temperatura cea mai scăzută. Sucurile acidulate sau din concentrate pot sta pe uşa frigiderului.

Brânza se păstreză în partea de jos a frigiderului. Ca să nu se întărească, înveleşte-o în folie de plastic sau pune-o într-o caserolă închisă.

Legumele rămân proaspete în sertarul de jos al frigiderului. Păstrează-le în ambalajul original, dar şterge-le pe cele umede înainte de a le depozita, ca să rămână fragede.

Fructele rămân proaspete mai mult timp dacă sunt depozitate în sertarul de jos, în ambalajul original. Separă-le de legume, pentru ca unele dintre ele, cum ar fi pepenele galben sau kiwi, emană vapori de etilenă atunci când se coc şi pot deteriora legume ca broccoli sau morcovi.

Ouăle ar trebui să fie ţinute în cofrajele lor, ca să rămână proaspete şi să nu se spargă. Nu le pune în suportul pentru ouă din frigider, ci mai degrabă pe raftul de la mijloc, în spate, acolo unde temperatura este constantă.

Lista produselor alimentare care n-ar trebui păstrate în frigider

Sursa: Avantaje.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!