Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Miniştrii Veaceslav Negruţa şi Boris Focşa sunt cercetaţi penal, potrivit procurorilor

Publicat 22:11 | 12 feb. 2013 // Justiţie, Republica Moldova, Şi altele... // 1.055 vizualizări

Nou: Precizările CNA despre dosarele împotriva miniştrilor Andrei Usatîi şi Boris Focşa
Cladirea-Guvernului-Republica-MoldovaMinistrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa (PLDM) şi ministrul Culturii, Boris Focşa (PDM), sunt cercetaţi penal, au declarat procurori din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi Procuraturii Anticorupţie.

Veaceslav Negruţa este cercetat pentru achitarea de către minister a unor despăgubiri de 400 de mii de euro fostului deputat PLDM Pantelei Sandulachi până la pronunţarea unei sentinţe definitive de către instanţa de judecată.
Veaceslav Negruţa a negat însă, într-o conferinţă de presă, informaţia oferită presei de procurorul Ruslan Popov, afirmând că nu figurează în calitate de bănuit în niciun dosar, dar că a primit o citaţie pentru luna februarie. Ministrul susţine că nu a încălcat legea: “Ministerul Finanţelor a fost obligat să execute o decizie de judecată cu titlu executoriu, ceea ce înseamnă că este o decizie irevocabilă”.

Boris Focşa este cercetat penal pentru “depăşirea atribuţiilor de serviciu” în cazul “privatizării ilegale a unei părţi a clădirii de pe strada Eminescu, 52”, a precizat pentru Publika TV Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei urmărie penală a CNA.
Procurorul Ala Beţişor, care a instrumentat cazul, a confirmat informaţia pentru acelaşi post de televiziune.

Totodată, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi (PLDM) ar fi cercetat în dosare cu privire la ipotecarea unor spaţii ale Spitalului Clinic Republican, încălcări pe piaţa farmaceutică şi fals în acte publice.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!