Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

NASA a pierdut contactul cu Staţia Spaţială Internaţională

Publicat 21:18 | 19 feb. 2013 // Şi altele... // 860 vizualizări

NASA a restabilit contactul cu Staţia Spaţială Internaţională

NASANASA a anunţat marţi, 19 februarie, că a pierdut contactul cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS), probabil din cauza unei probleme informatice, dar a asigurat că astronomii de la bord şi inginerii de la sol acţionează pentru restabilirea comunicaţiilor, relatează AFP şi AP.

”La ora 14:15 GMT, Staţia Spaţială Internaţională a pierdut contactul cu solul. În acel moment, controlorii de zbor de la Houston (Texas, sud) încercau să facă o actualizare a softului computerului de la bordul staţiei, dar un sistem a funcţionat defectuos”, a precizat agenţia spaţială americană într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, calculatorul principal care gestionează parametrii vieţii de la bordul staţiei a fost înlocuit cu un sistem de salvare, dar acesta nu permite comunicarea obişnuită prin satelit.

NASA a reuşit să comunice pentru scurt timp cu echipajul staţiei când aceasta survola staţiile de control din Rusia, către ora 16:00 GMT. Echipajul a primit instrucţiuni şi lucrează în prezent pe un calculator de salvare în încercarea de a restabili comunicaţiile.
Comandantul actual al staţiei, Kevin Ford, a făcut cunoscut că totul este bine la bordul staţiei şi că echipajul este la lucru.
În prezent, la bordul staţiei sunt şase bărbaţi: doi americani, trei ruşi şi un canadian.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!