Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

OMS avertizează: Nou coronavirus! Atenţie la pneumoniile inexplicabile!

Publicat 10:37 | 22 feb. 2013 // Mapamond, Sănătate // 945 vizualizări

Illustration about influenza in Nepal and related topics.Noul coronavirus asemănător SARS (sindromul respirator acut sever) a făcut un al şaptelea mort în lume, în Arabia Saudită, a anunţat joi, 22 februarie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Agerpres, cu referire la AFP.

Coronavirusul face parte dintr-o largă familie ce include virusuri care provoacă simple răceli, dar şi SARS, care a provocat o epidemie de „pneumonie atipică” la originea a 800 de morţi în lume în 2003.

OMS a recomandat să se cerceteze prezenţa eventuală a „noului coronavirus la pacienţii ce prezintă pneumonii inexplicabile sau la pacienţii care suferă de boli respiratorii acute inexplicabile cu complicaţii care nu răspund la tratament”.

Cazul recent din Arabia Saudită este al 13-lea caz semnalat OMS de persoană infectată cu noul coronavirus, detectat pentru prima dată în septembrie 2012 la un pacient care a murit în iunie precedent de o gravă infecţie respiratorie.
În total, acest virus a fost identificat la şase persoane în Arabia Saudită (dintre care patru au murit), două în Iordania (amândouă au murit), patru în Marea Britanie (una a murit), una în Germania (din Qatar, externată).

OMS încurajează toate statele membre ale organizaţiei să continue să monitorizeze apariţia cazurilor de sindrom respirator acut sever (SARS) şi să examineze cu atenţie orice simptom neobişnuit.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!