Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Papa îşi ia adio de la credincioşi la 27 februarie, în Piaţa Sfântul Petru

Publicat 16:03 | 12 feb. 2013 // Mapamond // 930 vizualizări

Papa Benedict ar urma, totuşi, să se întâlnească cu Traian Băsescu, vineri, 15 februarie

dailymail.co.uk

EPA/dailymail.co.uk

Papa Benedict al XVI-lea îşi va lua adio de la credincioşii catolici printr-o audienţă generală ce va avea loc în Piaţa Sfântul Petru la data de 27 februarie, cu o zi înaintea renunţării la pontificat, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, într-o conferinţă de presă.

„Ultima audienţă generală va avea loc la 27 februarie, în Piaţa Sfântul Petru”, pentru ca papa să se poată adresa numeroşilor credincioşi aşteptaţi cu această ocazie, a explicat părintele Lombardi, potrivit AFP.

Niciun alt eveniment special nu a fost prevăzut pentru retragerea papei, anunţată pentru 28 februarie, ora 19.00 GMT, a mai indicat purtătorul de cuvânt. Ora a fost aleasă pentru că este cea la care, „de obicei, Sfântul Părinte îşi încheie ziua normală de lucru”, a explicat părintele Lombardi.

Tot pentru a face faţă numeroasei asistenţe aşteptate, mesa de miercuri, 13 februarie, când începe postul Paştelui, a fost mutată de la basilica Sfânta Sabina la catedrala Sfântul Petru.

Până la sfârşitul pontificatului lui Benedict al XVI-lea, „aceasta va fi cea mai mare co-celebrare în basilica Sfântul Petru în prezenţa publicului şi a unui mare număr de cardinali”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Până la plecarea sa, Benedict al XVI-lea îşi va menţine toate angajamentele prevăzute, inclusiv primirile mai multor şefi de stat, printre care preşedintele României, Traian Băsescu, şi cel al Guatemalei, Otto Perez Molina.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!