Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Rusia: Ploaia de meteoriţi a rănit aproximativ 1.000 de persoane şi a provocat pagube mari la Celeabinsk (foto, video)

Publicat 20:49 | 15 feb. 2013 // Mapamond, Ştiinţă // 1.673 vizualizări

Nou: Meteoritul explodat deasupra Rusiei n-are legătură cu asteroidul 2012 DA14

Update: Numărul răniţilor în regiunea Celeabinsk a ajuns la 1.200, potrivit presei, care citează MAI rus. Nu sunt semnalate decese.

Locul căderii unui fragment mare de meteorit. Foto: Vladislav Petliuk/ mk.ru

Locul căderii unui fragment mare de meteorit – un lac, potrivit mk.ru

O ploaie de meteoriţi căzută deasupra munţilor Ural a spart geamurile unor imobile şi a rănit aproximativ 1.000 de oameni, potrivit agenţiilor ruse de ştiri.
Meteoritul care s-a dezintegrat în fragmente printr-o explozie, văzută pe cerul oraşului Celeabinsk, în dimineaţa de 15 februarie, la ora locală 09:23 (07:23, ora Moscovei), avea o greutate de 50 de tone, conform estimărilor savanţilor ruşi. Când s-a produs explozia, nici autorităţile „nu înţelegeau ce se întâmplă”, potrivit relatărilor mass-media. Era avansată şi ipoteza exploziei unui avion.
Ploaia de meteoriţi a afectat regiunile ruse Tiumen, Kurgan, Sverdlovsk, Celeabinsk, partea de nord a teritoriului Kazahstanului.
Dar cel mai mult a fost afectată regiunea rusă Celeabinsk.

Foto: Trud/mk.ru

Foto: Trud/mk.ru

Pagubele aduse economiei regiunii Celeabinsk sunt estimate la peste un miliard de ruble.
Potrivit guvernatorului regiunii, Mihail Iurevici, ploaia de meteoriţi şi unda de şoc au provocat rănirea a 985 de persoane, inclusiv 204 copii. Au fost spitalizaţi 43 de oameni, doi dintre ei aflându-se în secţia de reanimare.
Printre clădirile afectate de meteoriţi (geamuri sparte) se află 93 de spitale, 21 de instituţii de menire socială, inclusiv case pentru copii şi aziluri de bătrâni.
Două mari fragmente desprinse din meteorit au căzut într-un lac de lângă oraşul Cebarkul şi în satul Kuvaşi din apropierea oraşului Zlatoust (regiunea Celeabinsk).


Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!