Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Titlu special pentru Papa Benedict al XVI-lea

Publicat 19:08 | 26 feb. 2013 // Mapamond // 913 vizualizări

Ultima audienţă şi retragerea la Castel Gandolfo

Papa-BenedictPapa Benedict (n. 16 aprilie 1927) va avea titlul de “Papă emerit” (Papa emerito) sau “Pontif Roman emerit” (Romano Pontefice emerito), după ce-şi va încheia pontificatul, la 28 februarie.

De asemenea, el va purta o sutană albă simplă, diferită de cea a papilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, citat de agenţiile de presă internaţionale.

Pentru ultima audienţă a Papei Benedict din Piaţa Sf. Petru, la 27 februarie, au fost rezervate 50.000 de bilete, iar zeci de mii de persoane o vor urmări fără bilet de pe margini şi de pe Via della Conciliazione, bulevardul care duce la Vatican.

Benedict al XVI-lea se va retrage joi, 28 februarie, fără o ceremonie specială. După ce, în prima jumătate a zilei, îi va saluta pe cardinalii prezenţi la Roma, la ora 16:00, el se va deplasa cu elicopterul la reşedinţa de vară a papilor, Castel Gandolfo (25 km sud de Roma), unde va sta în următoarele două luni.

Benedict al XVI-lea, acum în vârstă de 85 de ani, a fost ales papă la 19 aprilie 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. Papa Benedict a anunțat la 11 februarie că se va retrage la 28 februarie 2013 din funcția de suveran pontif.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!