Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Totul despre vampirii energetici

Publicat 02:09 | 22 feb. 2013 // Şi altele... // 3.232 vizualizări

Cum te aperi de vampirii energetici

În mediul natural în care trăim, unii oameni ne tensionează sau, dimpotrivă, ne fac să ne simţim bine.

Alţii pur şi simplu sug viaţa din noi. Aceştia din urmă au fost numiţi de medicii psihiatri “vampiri energetici” şi sunt acei oameni-lipitori negativi care iţi sug forţa vitală şi te epuizează.

Pentru a te apăra de vampirii energetici, în primul rând, trebuie să identifici cărui tip îi aparţine o anumită persoană.

Odată ce ai identificat categoria de vampiri, poţi elabora strategii de apărare corespunzătoare.

Sora plângăcioasă
Ori de câte ori îi vorbeşti, ea se tânguieşte. Îi place să îşi captiveze auditoriul, joacă rolul de victimă. Lumea este întotdeauna împotriva ei, o acuză de nefericirea ei. Aceasta îşi poate avea originea într-o stare din copilărie, de profundă neajutorare, sau prin emulaţie, cu părinţii care s-au plâns neîntrerupt şi care nu şi-au asumat răspunderea existenţei lor. Când propui o soluţie, sora plângăcioasă spune: “da… dar”. Poate avea un aer de epuizare; în preajma ei începi să te simţi şi tu oboist, în timp ce ea îţi povesteşte nefericirile ei. După ce o asculţi până la capăt, ea este ca nouă, iar tu eşti epuizat.

Cum te aperi: limitează timpul petrecut lângă ea; rămâi treaz. Poţi să-i spui cu afecţiune: “Relaţia noastră este cu adevărat importantă pentru mine, dar când toci mereu aceleaşi lucruri, mă termini. Te pot asculta câteva minute, mai mult nu pot. Dar dacă vrei să discutăm despre soluţii, sunt alături de tine.”

Cel care face reproşuri
Are un mod meschin de a te face să te simţi vinovat că nu faci lucrurile cum trebuie. Persoana respectivă admonestează şi împarte la nesfârşit porţii de vinovăţie sau recurge la invective. Cercetarea psihiatrică arată că înşişi copiii care au fost învinovăţiţi, adesea, vor deveni părinţi care vor învinovăţi la rândul lor. Se foloseşte de acuzaţii ca să te secătuiască de energie, nelăsând loc pentru discuţii.

Cum te aperi: construieşte-ţi un scut imaginar de apărare, un cocon de lumină albă, care împiedică pe oricine să-ţi facă rau. Este semipermeabil, lăsând să pătrundă numai ceea ce este pozitiv, dar ţinând la distanţă negativitatea.

Regina dramelor

Este o Sarah Bernhardt a vampirilor, are un fler deosebit în a exagera incidentele mărunte, până când acestea se transformă în drame. Viaţa este întotdeauna la extreme, bună sau rea. Ne secătuieşte de forţa vitală cu o emoţie intensă; apoi se aruncă asupra prăzii. Fiţele ridicole ale unei regine a dramelor te încarcă şi te desfiinţează.

Cum te aperi: inspiră o dată profund, lent, pentru a stabili legătura cu centrul tău energetic. Te reconectezi la forţa vitală, astfel încât intensitatea pe care ţi-o aruncă în faţă să nu-ţi străpungă câmpul energetic. Concentrează-te permanent asupra respiraţiei. Repetă-ţi că ştii ce se întâmplă şi că eşti în stare să controlezi situaţia. Când eşti asaltat de acest vampir încins la maximum, trebuie să controlezi clipa. Fă acest lucru astfel încât, prin respiraţie, să te eliberezi şi să rămâi cu picioarele pe pământ. În acest fel nu te vei lăsa prins în mreaja ei bolnavă.

Eternul vorbăreţ

Vorbeşte sau spune bancuri fără oprire, fără să i-o ceri. Această moară stricată, de vioiciune cronică, nu este interesată de ce simţi, însă pretinde să ocupe locul central pe scenă. E interesat numai de propria-i persoană, de propriile-i poveşti, păreri sau glume. Este dependent de propria-i voce; vorbeşte prea mult, fie pentru că are emoţii, fie pentru că este narcisist, sau fie că îşi imită, fără a fi conştient de asta, părinţii guralivi.

Cum te aperi: ridică-ţi un scut de protecţie care le va respinge tirul; dacă insistă, încearcă să fii puţin înţelegător, dar rămâi hotărât şi neutru. În preajma lor trage adânc şi lent aer în piept, simte picioarele ferm ancorate în pământ şi nu lăsa ca exasperarea să îţi anuleze calmul la care aspiri.

Cel care are permanent nevoie de depanare rapidă

Este ca o casă care necesită permanent reparaţii. Unul ca ei te caută disperat la orice oră ca să-i rezolvi rapid problemele: “Cum să-mi aduc prietenul înapoi”, “De ce sunt aşa de grasă?”… te pot întreaba ei. Neajutorarea lor tiranică te atrage în capcană, te devorează cu tot cu energia pe care o ai. Nu există scăpare: eşti fraierul în cârca căruia se aruncă problemele. Tu doreşti să-l ajuţi să-şi uşureze durerea, dar el abuzează. În copilarie, aceşti vampiri au fost lipsiţi de sprijinul părintesc în a-şi rezolva responsabil problemele.

Cum te aperi: începe prin a stabili regulile de bază ale relaţiei tale; oferă-i sprijin afectiv fără dorinţa irezistibilă de a scoate soluţii pe bandă. Învaţă-l să se descurce şi să găsească soluţii la problemele lui. Distanţează-te cu compasiune de pretenţiile lui exagerate.

Sociabilul aparent simpatic

Este vampirul care poate arăta perfect, poate vorbi bine, fără a te plictisi. El întreţine conversaţia, dar tu păleşti rapid, ai o uşoară stare de greaţă, începi să te epuizezi. La o petrecere, după o uşoară conversaţie de salon, te pocneşte, lăsându-te fără energie, în stilul “loveşte şi fugi”.

Cum te aperi: nu te gândi mult şi scapă urgent din această conversaţie criminală. Iată o replică fără apel: “Scuză-mă, chiar trebuie să merg la toaletă”. Apoi, este să stai la o distanţă de cel puţin 6 m de el, în afara câmpului său energetic. Dacă beneficiezi de o senzaţie imediată de uşurare, ai primit răspunsul. Când în preajma unor persoane te simţi intuitiv ameninţat, asigură-ţi cu tact o ieşire rapidă din acea zonă.

Monstrul care atacă la jugulară

Este o persoană răzbunătoare care te seceră fără milă. Mânată de invidie, de dorinţa de competiţie sau de o acută stare de nesiguranţă, îţi distruge energia cu insulta cea mai potrivită. Loviturile lui sunt dureroase şi îţi va fi greu să ţi le scoţi din minte. Poate zice aşa: “Uită-l pe tipul ăla. Este atât de departe de nivelul tău”, “Nu fi absurdă, nu ai stofă pentru job-ul asta!”… Acest monstru se foloseşte de propriile-i tenebre pentru a te tulbura sau mutila. Efectul energetic al contactului cu aceşti vampiri se simte la nivel nuclear, te lasă bolnav prin drenarea energiei vitale.

Cum te aperi: elimină persoana respectivă din existenţa ta. Dacă e cineva apropiat, limitează existenţa lângă ea. Nu-i răspunde la provocări. Întrerupe contactul vizual pentru a opri transferul de toxine. Foloseşte respiraţia pentru a-ţi recupera forţa vitală. Fă un duş rapid pentru a te curăţa de vibraţiile lui negative. Arde salvie în locul pe unde a trecut acest tip de vampir.

Mulţimile care te secătuiesc

Vamprii energetici rătăcesc şi se simt bine în locurile aglomerate: stadion, mall, concert în aer liber etc. Când eşti înconjurat de ei în mulţime, poţi fi golit de energie, neliniştit, mai ales dacă în locul respectiv nu intră aer proaspăt sau lumină naturală.

Cum te aperi: ia o gustare sau mănâncă un măr pentru a-ţi mentine nivelul de zahăr din sânge la nivel optim. Nu te amesteca în mulţimi sau mase de oameni dacă eşti obosit, tulburat sau bolnav. Dacă o faci, trebuie să fii într-o formă excelentă. Acomodează-te lent la mulţime. Evită să îţi asumi prea multe lucruri de făcut acolo sau într-un mod rapid. Nu ezita să recurgi la respiraţie profundă pentru a te blinda de vibraţiile negative sau a te distanţa fizic de oamenii respingători. Dacă te simţi copleşit, retrage-te într-o zonă liniştită, bea un ceai, respiră profund, închide ochii şi meditează.

Cei care te seacă de energie neintenţionat

Sunt oameni apropiaţi nouă, pe care îi îndrăgim: copii, parteneri, prieteni. Pot fi oameni care au suferinţe psihice sau fizice, care sunt singuri. Şi în faţa lor trebuie să te aperi, în special prin blindare instantanee sau prin respiraţie concentrată.

Cum te aperi: Demarcaţi-vă strict spaţiul personal faţă de aceste persoane. Păstrează distanţa în timpul conversaţiilor. Fă pauze, dacă discuţia este mai lungă. Fă multe pauze între contactele cu membrii familiei, dacă aceştia sunt vampiri energetici. Impune nişte reguli în spaţiul de convieţuire cu ei. Ai grijă de tine îndeosebi în preajma persoanelor cu nevoi. Poţi manifesta compasiune fără a ajunge la limitele empatiei. Înţelege-le problemele, dar nu le prelua în tine. După contactul cu aceste personae, fortifică-ţi rezistenţa, hrăneşte-te şi odihneşte-te suficient.

Sursa: Citynews.ro

Vampirii energetici şi atacurile de energie

Poţi să alegi să ignori, să întorci capul în cealaltă parte, să ironizezi, să crezi sau să judeci, însă un lucru este cert: atâta timp cât există energie pretutindeni vor exista şi vampiri energetici.

Ţi s-a întâmplat vreodată să te simţi încărcat cu energie pozitivă după ce ai făcut un lucru relaxant, după ce ai stat de vorbă cu o persoană placută, după ce ai mâncat un anumit fel de mâncare sau după ce ai citit o carte bună?
Dar să te simţi pur şi simplu vlăguit, fără putere de concentrare, somnoros sau pur şi simplu indispus fără niciun motiv aparent?

Având în vedere faptul că energia este în tot ceea ce ne înconjoară, se manifestă pretutindeni în jurul nostru, în lucrurile animate sau chiar inanimate, nu este greu de afirmat faptul că există persoane cu o înaltă frecvenţă energetică şi persoane cu slabe înclinaţii în acest sens, care îşi iau energia din altă parte, uneori hrănindu-se (conştient sau nu) cu a altora.

Ce sunt aceştia şi cum se manifestă?

Cum recunoşti vampirii energetici

Îţi dai seama că ai fost victima unui atac energetic în momentul în care prezinţi semnalele fizice de dureri de cap, stare de agitaţie, indispoziţie, somnolenţă, nervi, pesimism, teamă, mânie, neputinţă, oboseală bruscă.

Lăsând la o parte toate filmele SF cu vietăţi mai puţin umane prezentate în diferite ipostaze şi care de obicei se feresc de lumina soarelui, vampirii energetici sunt simpli oameni. Nu îi diferenţiem pe stradă, nu poartă semne distinctive, nu ies în evidenţă prin ceva anume, ci dimpotrivă – se amestecă la fel de bine în mulţime, sunt predispuşi aceloraşi boli ca şi noi, pentru că sunt umani. Diferenţa majoră este reprezentată de capacitatea de a capta sau fura energia celorlalţi.

La o primă vedere poate părea ceva ireal modul în care o simplă persoană poate avea acest efect asupra ta fără să îţi dai seama sau să te poţi împotrivi.

Personalitatea vampirilor energetici se manifestă în mare parte în funcţie de locul în care aceştia îşi pot canaliza gândurile, emoţiile şi energia. Nu vei găsi un vampir energetic într-un colţ de cameră semi-obscur fără nimeni în preajmă. Nicidecum, deoarece aceste persoane sunt dependente de ceilalţi oameni, de grupuri, de locuri cu cât mai multă agitaţie, unde există o largă paletă de emoţii.

Cum funcţionează?

Ei bine, să presupunem că eşti într-un grup şi îţi expui o idee bine formulată cu argumente clare şi imbatabile. Auditoriul înţelege ideile pe care le prezinţi, însă o persoană nu pare deloc atinsă de ceea ce tu ai de spus. Ba dimpotrivă aduce în mod constant contraargumente, te sâcâie, te şicanează, te ia peste picior, altfel spus este genul de om veşnic nemulţumit care are ceva de comentat şi este împotriva celorlalţi. Această persoană este un vampir energetic, deoarece profită de momentele energizate puternic pentru a perturba echilibrul creat în acel moment.

Dar să privim în imediata proximitate – la vecini, prieteni sau chiar familie. În cazul vecinilor, există situaţii în care aceştia fac intenţionat diferite lucruri în circumstanţe nepotrivite pentru a-i irita pe cei din jur şi pentru a crea un context negativ. Fie că este vorba despre un anumit gen de muzică ascultată prea tare, fie că este vorba despre grătare în faţa blocului, reparaţii în mod constant, ţipete şi urlete la orice oră din zi, intimidare fizică sau verbală – aceşti oameni se hrănesc efectiv cu nefericirea altora, bucurându-se în momentul în care au reuşit performanţa să supere, să înfurie sau să întristeze pe cineva.

În cazul grupului de prieteni, există în majoritatea situaţiilor un gen de persoană care îţi provoacă o stare de indispoziţie. Aceasta te oboseşte psihic cu detalii, discuţii irelevante, bârfe, cuvinte răutăcioase adresate unei terţe persoane sau pur şi simplu desfiinţează orice veste bună pe care vrei să o împărtăşeşti.

Nu contează faptul că ai fost promovată, ai luat un examen foarte greu, ai câştigat la loto, ţi-ai cumpărat apartament, ţi-ai renovat casa – vampirii energetici vor găsi întotdeauna o parte negativă în toate situaţiile pozitive şi vor pune accent pe aceasta până vor reuşi să te demoralizeze.

Astfel, la sfârşitul unei „sesiuni” cu un vampir energetic te vei simţi tristă chiar dacă tu ai avut parte de cel mai frumos eveniment până atunci. Lucrurile pot ajunge într-un stadiu şi mai avansat în momentul în care doar auzi numele persoanei respective sau afli că urmează să vină şi începi să simţi o stare de indispoziţie şi iritare.

Există şi o situaţie mai rea: atunci când nu eşti ascultată. Problemele sau bucuriile tale nu vor fi nici pe departe la fel de importante ca problemele zilnice, banale ale unui vampir energetic.

În cursul conversaţiei vei observa când brusc, violent, tu nu vei mai fi subiectul discuţiei, ci prietenul se va axa pe propriile probleme, va începe un discurs lung, imposibil de stăvilit şi de-a dreptul obositor. Chiar dacă în urmă cu câteva minute erai bine dispusă şi energică, până la sfârşitul discuţiei te vei simţi secătuită, obosită, demoralizată.

Vampirismul energetic se poate manifesta chiar şi în cadrul familiei, când unul dintre membri manifestă o atitudine autoritară şi persecută prin violenţă şi agresiune verbală.

În alte situaţii este prezent reversul medaliei, vampirul energetic dominând printr-o atitudine de sufocare emoţională şi grijă exagerată. În astfel de situaţii te simţi neputincios şi fără posibilitatea de a evada emoţional.

Vampirul energetic creează conjunctura în care el are întotdeauna dreptate prin puterea cu care este „învestit” asupra celorlalţi. Aceeaşi situaţie este prezentă uneori şi la locul de muncă sau în medii cu un nivel ridicat de stress. O astfel de persoană poate să ia toate creditele pentru munca ta, să îţi strice reputaţia prin cuvinte răutăcioase, să îţi defăimeze imaginea, să îţi dezaprecieze lucrările şi să te facă să te simţi ignorant sau incompetent deşi tu eşti mult mai pregătit decât respectivul.

Uneori vampirii energetici acaparează discuţiile printr-un flux de idei exprimate negativ, neluând în considerare dorinţele şi sentimentele celorlalţi. Fraze haotice şi irelevante sunt continuate de idei fără sfârşit în care tu te simţi prizonierul problemelor celoralalţi şi nu poţi evada din închisoarea minţii vampirului energetic.

Prin puterea persuasiunii şi a accentuării negative a gândurilor, astfel de persoane răpesc bucuria, fericirea, curajul, iertarea şi sentimentele pozitive, transformându-le în sentimente negative precum teama, frica, incertitudinea, mânie sau neputinţă, simţindu-se mult mai bine după ce reuşesc să facă acest transfer.

Contraatacul

Aceste atacuri ale vampirismului energetic le putem combate prin cele mai simple arme, însă cele mai eficiente în acest sens.

Exprimarea dorinţelor este un început în stoparea acestor atacuri. În momentul în care o persoană intră abuziv în spaţiul tău şi începe să îţi fure toată energia, poţi opri cursul discuţiei care va duce la un colaps prin sintagme sigure şi ferme: “Am înţeles. Hai să discutăm şi despre altceva…”, “Pentru mine contează mai mult să…”, “Acum nu este momentul pentru această discuţie”.

De asemenea, o gândire pozitivă focalizată pe lucruri bune ne va întări „imunitatea” energetică, lăsând mai puţin loc interferenţei gândurilor negative. Poţi să faci câteva exerciţii mentale în fiecare dimineaţă, astfel încât să îţi reîncarci bateriile pentru o zi plină în care vei avea parte de atacuri la nivel energetic.

Discuţiile cu persoanele binevoitoare cu o înaltă frecvenţă energetică te vor ajuta să te ridici la nivelul acestora şi să nu te plafonezi într-o stare de anxietate sau tristeţe. Caută compania celorlalţi, fă lucruri care îţi produc bucurie, caută micile plăceri ale vieţii, zâmbeşte cât mai mult, empatizează cu persoanele energizate pozitiv, meditează, problematizează, evită mediile în care sunt prezenţi vampirii energetici, străduieşte-te să nu te laşi afectat de atitudinea lor şi să nu intri în jocul negativismului, fă exerciţii regulate şi desfăşoară-le pe cât se poate într-un cadru natural.

Cel mai important, nu uita faptul că tu decizi dacă te vei lăsa pradă sau nu vampirilor energetici. Îţi poţi schimba atitudinea în orice moment, astfel încât să nu devii o victimă a acestora.

Emma Dobre
Garbo.ro

Deochiul: Când eşti o ţintă uşoară şi cum să devii imun

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!