Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Volkswagen: Detalii despre mașina-minune XL1(foto)

Publicat 01:53 | 24 feb. 2013 // Mapamond, Radar, Ştiinţă // 1.724 vizualizări
Foto: autoevolution.com

Foto: autoevolution.com

Volkswagen a menționat că va produce, în primă instanță, 50 de exemplare, restul urmând a fi asamblate doar în urma unei comenzi.

După mai bine de zece ani de la prezentarea primelor schițe și până în prezent, mașina-minune de la Volkswagen (cea care consumă o cantitate infimă de combustibil) se prezintă gata pentru producție. 

Potrivit comunicatului oficial al producătorului german, XL1 va fi animat de un motor diesel de 800 cmc care va produce 48 CP ajutat de un motoraș electric cu 27 CP (alimentat de un set de baterii de 5,5 kWh). Consumul a reușit să rămână sub un litru (așa cum s-a dorit încă de la începutul proiectului) – mai exact, XL1 va consuma 0,9 l/100 km și va emana 21 g/km CO2.

Accelerează de la zero la o sută de kilometri pe oră în 12,7 secunde și atinge o viteză maximă de 160 km/h, înainte ca limitatorul să intervină și să-i limiteze elanul.

În modul full-electric, XL1 poate parcurge o distanță maximă de 50 de kilometri, însă, dacă îi faci plinul și te folosești și de motorul termic, poți parcurge, după calculele noastre, peste 1.100 de kilometri. Nu se știe prețul de comercializare, dar nu te aștepta să fie foarte jos – caroseria din fibră de carbo, frânele ceramice sau bare anti-ruliu din CFRP (carbon fiber reinforced plastic) nu sunt chiar materiale dintre cele mai ieftine…

Volkswagen-XL1-1Volkswagen-XL1-2Volkswagen-XL1-3Volkswagen-XL1-4Volkswagen-XL1-5

Sursa: Topgear.ro

Galerii foto pe Autoevolution.com şi Topgear.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!