Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

20 martie este Ziua Internaţională a Fericirii, proclamată de ONU

Publicat 15:03 | 20 mart. 2013 // Mapamond // 942 vizualizări

Ziua ”fericirii mondiale” coincide cu Ziua Internaţională a Francofoniei şi, în 2013, cu echinocţiul de primăvară (în emisfera nordică). Iranienii marchează Nowruz (Anul Nou).

Ziua-FericiriiAdunarea generală a ONU a proclamat pentru data de 20 martie  Ziua Internaţională a Fericirii, prin rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012.

Anul acesta, Ziua Internaţională a Fericirii este marcată pentru prima dată.

”Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane”, subliniază Adunarea ONU în Rezoluţia sa adoptată prin consens, notează Agerpres.

Documentul cere celor 193 de ţări membre să celebreze această zi ”în manieră potrivită, în special prin activităţi educative” şi să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.

Ideea Zilei Internaţionale a Fericirii a fost lansată de micul regat budist himalaian Bhutan, care a adoptat în statisticile oficiale ”Fericirea Naţională Brută!”, preferând-o termenului de Produs Intern Brut.

În calendarul ONU există deja aproximativ 120 de zile internaţionale. Ziua dedicată ”fericirii mondiale” coincide cu Ziua Internaţională a Francofoniei, sărbătorită anual în 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze.

De asemenea, la 20 martie este marcat echinocţiul de primăvară (emisfera nordică), dar şi Nowruz, Anul Nou la iranieni.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!