Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

31 martie 2013 – Paştele Catolic

Publicat 00:47 | 30 mart. 2013 // Mapamond // 1.655 vizualizări
gandul.info

gandul.info

Creştinii catolici vor serba Paştele duminică, 31 martie, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici, notează Mediafax.

În 2013, creştinii ortodocşi vor sărbători Învierea Domnului la 5 mai.

Doi ani la rând, în 2010 şi 2011, Paştele a fost sărbatorit în aceeasi zi de toţi creştinii – ortodocşi, catolici, greco-catolici, evanghelici şi reformaţi, dar şi de cei din cultele neoprotestante.

Următorul an în care Paştele va fi din nou sărbătorit în aceeaşi zi, respectiv la 20 aprilie, de ortodocşi şi catolici va fi 2014.

Numele sărbătorii vine de la cuvântul „pesah” al vechilor iudei, care înseamnă „trecere”.
Mai întâi, relevă Mediafax, cuvântul a desemnat trecerea sau aducerea lumii de către Dumnezeu dintru nefiinţă întru fiinţă, iar apoi, trecerea poporului israelian, scăpat de la moarte prin sângele mielului pascal, din robia egipteană la libertatea deplină.
Dacă mielul pascal a prefigurat, încă de atunci, sacrificiul şi jertfa de pe cruce a Mântuitorului, sărbătoarea Paştelui a continuat să reprezinte, pentru fiecare creştin în parte, o trecere, atât de la moarte la viaţă, cât şi de la robia păcatelor la starea de libertate a fiilor lui Dumnezeu, de la rău la bine.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!