Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

A murit Boris Berezovski

Publicat 21:08 | 23 mart. 2013 // Mapamond // 963 vizualizări

A-murit-Boris-BerezovskiMiliardarul rus Boris Berezovski (67 de ani) a murit sâmbătă, 23 martie, la domiciliul său din Surrey (sudul Angliei), a declarat pentru AFP purtătorul său de cuvânt, Tim Bell, afirmând că a aflat de deces de la avocatul acestuia.

Potrivit presei britanice, omul de afaceri ar fi fost găsit mort sâmbătă dimineaţă în casa sa din Surrey.

Fostă eminenţă gri a Kremlinului în regimul Boris Elţin, căzut în dizgraţie odată cu venirea la putere a lui Vladimir Putin, Boris Berezovski a obţinut statutul de refugiat politic în Marea Britanie, în 2003.
Autorităţile de la Moscova au cerut în repetate rânduri, fără succes însă, extrădarea controversatului om de afaceri, acuzat în Rusia că ar fi incitat la o lovitură de stat.
A făcut obiectul mai multor anchete în Rusia, ultima oară în luna mai 2012, după ce a oferit o recompensă celor care îl vor “aresta pe criminalul periculos Putin”.

Miliardarul rus Boris Berezovski, mort sâmbătă în exil în Anglia, “i-a cerut iertare” preşedintelui Vladimir Putin şi dorea să se întoarcă în Rusia cu puţin înainte să moară, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul rus Vesti 24, preluat de AFP.

“Acum câtva timp, două luni poate, Berezovski i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin, pe care a scris-o personal, în care a recunoscut că a comis multe greşeli şi i-a cerut iertare lui Putin”, a spus Peskov.

Potrivit aceleiaşi surse, Berezovski, în exil la Londra din 2000, i-a cerut preşedintelui rus să îl ajute să se întoarcă în Rusia.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!