Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Accidentul navei ”Nikolay Bauman” – precizările Ministerului Transporturilor

Publicat 18:41 | 06 mart. 2013 // Republica Moldova // 1.033 vizualizări
moremhod.info

moremhod.info

La 6 martie, ora 10:00, în Marea Neagră, în regiunea ”Girlo Bistroe”, a eșuat nava ”Nikolay Bauman” (cargou de transportare a mărfurilor generale, anul de construcție 1973, capacitatea de încărcare 3136 tone), înregistrată în Registrul de Stat al Navelor Republicii Moldova, proprietar fiind ”Danube Shipping LTD”, o companie privată din Ismail,Ucraina, informează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. 

Nava se deplasa din portul Eregly (Turcia) în portul Herson (Ucraina), având la bord 2715,9 tone de încărcătură (ghips) și 49 tone de echipamente.

Aproximativ la ora 1:40, a fost depistată pătrunderea apei de mare în tancurile de balast. Echipajul, format din 10 cetățeni ai Ucrainei și 2 cetățeni ai Federației Ruse, au întreprins o tentativă de eliminare a apei, dar aceasta a eşuat.

Deoarece eforturile echipajului nu au avut succes, căpitanul navei a luat decizia să îndrepte nava spre țărm, pentru a provoca intenționat, mai aproape de mal, eșuarea vasului, scopul final fiind salvarea echipajului, navei și a încărcăturii.

La ora 09:30, echipajul a fost evacuat în totalitate, fără victime. La ora 10:00, pupa navei s-a scufundat, iar la suprafață au rămas suprastructura și prova vasului.

În prezent echipajul se află în or. Chilia (Ucraina), poluarea mediului cu produse petroliere sau alte substanțe de la bordul navei a fost evitată.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova a dat dispozițiile de rigoare IP ”Căpitănia portului Giurgiulești” pentru demararea investigațiilor asupra naufragiului navei ”Nikolay Bauman”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!