Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cazul ipotecării ilegale a spaţiilor Spitalului Republican a fost finalizat şi transmis Procuraturii Anticorupţie

Publicat 14:14 | 21 mart. 2013 // Justiţie, Republica Moldova // 1.109 vizualizări

5 bănuiţi: ministrul Sănătăţii, directorul interimar al Spitalului Clinic Republican, şeful Direcţiei juridice a Ministerului Sănătăţii, notarul care a autentificat contractul de ipotecă şi registratorul OCT Chişinău care a înregistrat contractul

panoramio.com

panoramio.com

CNA informează că a remis, la 21 martie, Procuraturii Anticorupţie dosarul pornit pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu în cazul instituirii ilegale a ipotecii asupra spaţiilor din cadrul Spitalului Clinic Republican din Chişinău. Aceasta, după ce ofiţerii de urmărire penală au finalizat colectarea probelor pe această cauză.

În calitate de bănuiţi în depăşirea atribuţiilor de serviciu sunt recunoscute cinci persoane. Este vorba despre ministrul Sănătăţii, directorul interimar al Spitalului Clinic Republican, şeful Direcţiei juridice a Ministerului Sănătăţii, notarul care a autentificat contractul de ipotecă şi registratorul OCT Chişinău care a înregistrat contractul.

Procurorii urmează să-şi expună concluziile asupra propunerii ofiţerilor CNA privind: înaintarea învinuirii, suspendarea din funcţie a persoanelor publice, retragerea licenţei notarului şi expedierea cauzei în instanţă.

CNA subliniază că, după mediatizarea informaţiei privind începerea urmăririi penale pe acest caz, gajul asupra spaţiilor SCR a fost substituit, astfel fiind prevenită cauzarea daunelor materiale statului.
Totodată, în cadrul aceluiaşi dosar, CNA a sesizat Comisia Naţională de Integritate privind emiterea de către ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a ordinului de reorganizare a unor instituţii medicale, deoarece acesta se afla în situaţie de conflict de interese.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!