Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cei care postează mesaje agresive pe internet sunt în pericol

Publicat 01:29 | 30 mart. 2013 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.282 vizualizări
telegraph.co.uk

telegraph.co.uk

Persoanele care postează mesaje agresive pe site-urile de pe internet au tendinţa de a deveni, cu timpul, tot mai nemulţumite şi mai frustate, potrivit unui studiu publicat recent în Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.
Utilizatorii care postează cu regularitate pe internet mesaje negative sau comentarii negative se simt ceva mai relaxaţi după postare, însă, în ansamblu, ei tind să devină, cu timpul, tot mai furioşi şi mai frustraţi.

Autorii unui alt studiu spun că citirea de mesaje negative scrise de alte persoane, urmată de postarea propriilor mesaje agresive, este asociată cu schimbările de dispoziţie.

„Disputele online seamănă cu aruncarea de gaz pe un foc. Internetul scoate la iveală problemele asociate cu impulsivitatea mai mult ca oricare alt mediu”, afirmă autorul studiului, Ryan Martin, profesor de dezvoltare personală şi psihologie la Universitatea Wisconsin-Green Bay.

În opinia autorilor, statutul de utilizator anonim, care îşi ascunde identitatea reală în spatele unui pseudonim, alături de factorul denumit „distanţă socială”, reduc capacitatea individului de a se controla sau de a rămâne prudent în legătură cu felul în care interacţionează cu ceilalţi.

Site-urile care funcţionează ca „un sac de box virtual” stimulează comportamentele dăunătoare, spune Ryan Martin.
„Multe dintre aceste site-uri încurajează postarea de mesaje agresive ca metodă de depăşire a furiei. Ei cred că această «descărcare» este o abordare sănătoasă, dar nu este deloc aşa”, a adăugat el.

Ryan Martin crede că abordarea cea mai sănătoasă ar consta în concentrarea utilizatorului asupra rezolvării acelor probleme care îl nemulţumesc.

Studiul s-a concentrat doar asupra site-urilor specializate în polemici online, dar autorii săi consideră că el are implicaţii importante şi pentru reţelele de socializare Facebook şi Twitter şi chiar pentru site-urile şi blogurile specializate în postarea de ştiri de interes general.

Sursa: Mediafax/Dailymail.co.uk

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!