Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

CNA l-a amendat pe fostul procuror general Valeriu Zubco

Publicat 19:59 | 26 mart. 2013 // Justiţie, Republica Moldova // 946 vizualizări

Valeriu-ZubcoCentrul Naţional Anticorupţie (CNA) i-a aplicat o amendă de 6.000 de lei fostului procuror general al Republicii Moldova Valeriu Zubco pentru “nedeclararea conflictului de interese” în cazul accidentului de la vânătoarea din Pădurea Domnească, soldat cu rănirea mortală a unui om.

Valeriu Zubco a fost citat marţi, 26 martie, la CNA pentru a da explicaţii cu privire la “conflictul de interese nedeclarat” în cazul tragediei de la vânătoare, adică, faptul că nu a anunţat instituţia ierarhic superioară că a participat la acea vânătoare.

După audieri, Valeriu Zubco a declarat presei că nu se consideră vinovat şi a respins învinuirea cu privire la existenţa unui conflict de interese.

Actul de constatare a conflictului de interese a fost întocmit de Comisia Naţională de Integritate (CNI) şi a fost remis în adresa CNA la 22 martie, pentru întocmirea procesului-verbal cu privire la contravenţie, conform Codului Contravenţional.

Lui Valeriu Zubco i-a fost aplicată amenda maximă pentru asemenea cazuri – Art 313, indice 2, Cod Contravenţional prevede o pedeapsă în formă de amendă în mărime de la 100 la 300 de unităţi convenţionale (1 u.c. – 20 de lei).

Vânătoarea din 23 decembrie 2012 din Pădurea Domnească s-a desfăşurat cu multiple încălcări, iar persoane cu importante funcţii au încercat să tăinuiască rănirea şi apoi decesul lui Sorin Paciu – acestea sunt principalele concluzii ale Comisiei parlamentare de anchetă care a investigat modul în care organele competente au reacţionat la producerea tragediei. Raportul a fost prezentat în plenul Parlamentului la 15 februarie.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!