Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

LaFerrari – noul supercar italian la Salonul Auto Geneva 2013 (foto, video)

Publicat 14:52 | 07 mart. 2013 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.253 vizualizări

La-Ferrari-Ferrari-5La Geneva se desfăşoară, în perioada 7-17 martie, ”salonul auto al primăverii”, cea de-a 83-a ediţie.
În cadrul evenimentului este prezentat şi cel mai aşteptat Ferrari high-performance, supercarul italian cu numele LaFerrari (în traducere: Ferrari-ul, „la” fiind, însă, articol hotărât feminin în italiană).

LaFerrari are un cost foarte mare: preţul de bază depăşeşte un milion de euro.
Supercarul, cu aerodinamică de Formula 1 şi tehnologie hibridă, arată fabulos, ca un demn succesor al reputatului Ferrari Enzo.
Are un demaraj 0-100 km/h sub 3 secunde şi o acceleraţie 0-200 km/h în mai puţin de 7 secunde.
Greutatea lui Ferrari LaFerrari este de numai 1.255 kg.
A fost anunţată o cadenţă de 499 de unităţi şi, se pare, toate au fost deja comandate.

La-Ferrari-Ferrari3

La-Ferrari-Ferrari1

La-Ferrari-Ferrari2

La-Ferrari-Ferrari-5

Promotor.ro notează că noul model Ferrari LaFerrari doreşte să restabilească ordinea în segmentul maşinilor supersport – ”Ferrari-ul” este pur şi simplu o declaraţie de forţă a producătorului italian, care, la Geneva 2013, le dă un răspuns dur rivalilor McLaren P1 şi Lamborghini Veneno. Pe circuitul de test de la Fiorano, LaFerrari a reuşit un timp cu 3 secunde pe tur mai bun decât Enzo, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire extraordinară.

La-Ferrari-Ferrari4

LaFerrari beneficiază de un V12 aspirat de 6,2 litri, plasat central, care dezvoltă o putere de 800 CP şi care e combinat cu un motor electric de 120 kW (163 CP), ceea ce duce la o putere maximă de 963 CP pe hârtie.
LaFerrari stă bine şi în ce priveşte consumul şi emisiile, care, graţie sistemului de propulsie hibridă, coboară la 330 g/km CO2, în timp ce consumul mediu se cifrează în teorie la 14,2 litri/100 km.
Este dotat cu sistem de propulsie neconvenţională HY-KERS constând din două motoare electrice – unul pentru a pune în mişcare roţile, altul având rol de generator.

Site oficial: Ferrari.com
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!